Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της στείρωσης των δεσποζόμενων

Πλήθος αρνητικών αντιδράσεων προκαλεί η υποχρεωτική στείρωση δεσποζόμενων βάση του νομοσχεδίου “Άργος” Πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται αν την Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 15 Μαΐου στις 18:00 με σημείο συνάντησης τον Λευκό Πύργο.

Το σχέδιο νόμου ορίζει στις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς τη στείρωσή του εντός έξι μηνών από την απόκτησή του εφόσον το ζώο είναι άνω του ενός έτους.
Ορίζεται ότι σε περίπτωση απόκτησης ζώου κάτω του ενός έτους, η στείρωση λαμβάνει χώρα μέσα στους έξι πρώτους μήνες από τη συμπλήρωση του πρώτου έτους.

H προθεσμία μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τη φυλή του ζώου και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά του, μετά από εμπεριστατωμένη γνωμάτευση κτηνιάτρου, ενώ κατ’ εξαίρεση, η στείρωση δεν είναι υποχρεωτική για υπερήλικα και ασθενή ζώα μετά από εμπεριστατωμένη γνωμάτευση κτηνιάτρου.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ζώου δεν στειρώσει το ζώο συντροφιάς του, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και χορηγείται στον ιδιοκτήτη τρίμηνη προθεσμία για να προβεί στη στείρωση. Σε περίπτωση που και αυτή η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, επιβάλλεται εκ νέου το πρόστιμο. Η υποχρέωση του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς άρχεται από την 1η.9.2023, ενώ τα πρόστιμα για την παράβαση της υποχρέωσης στείρωσης επιβάλλονται από την 1η.9.2024.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.