Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ – Φτάνει ΠΙΑ Η Ταλαιπωρία

 

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον ΟΑΣΘ – Φτάνει ΠΙΑ Η Ταλαιπωρία

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί  από την «Πρωτοβουλία εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες», το Σάββατο 19.10.19 στις 12:00 με σημείο συνάντησης  στο άγαλμα Βενιζέλου, για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

• ΆΜΕΣΗ αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές! Να έλθουν ΤΩΡΑ νέα λεωφορεία!
• Όχι στην ιδιωτικοποίηση και στο ξεπούλημα του οργανισμού στα ΚΤΕΛ!
• Να ολοκληρωθεί επιτέλους το Μετρό Θεσσαλονίκης!
• Ασφαλής μετακίνηση! Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ!
ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Γινόμαστε καθημερινά όμηροι της απάνθρωπης συγκοινωνίας με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, χωρίς εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, παγιδευμένοι μέσα σε άθλια γερασμένα οχήματα που καταρρέουν, στοιβαγμένοι σα σαρδέλες να πασχίζουμε να φτάσουμε στη δουλειά μας, στη σχολή μας, στο σπίτι μας, σε μια υπηρεσία ή σε ένα κέντρο υγείας. Οι ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις της διοίκησης Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν παραγγελία 350 λεωφορείων, έδωσαν τη θέση τους σε αναβολή επ αόριστον (!) κάθε παραγγελίας από την πλευρά της νέας διοίκησης που διόρισε η ΝΔ. Επίσης, αναβάλλεται και πάλι η ολοκλήρωση του μετρό (για το 2023…) παρατείνοντας τη φαρσοκωμωδία που για πάνω από 30 χρόνια πληγώνει το λαό αυτής της πόλης. Κατήντησαν τη Θεσσαλονίκη μία από τις χειρότερες πόλεις της Ευρώπης από άποψη συγκοινωνίας. ΟΑΣΘ και κυβερνήσεις δοκιμάζουν τις αντοχές μας…
Αυτή η εξαθλίωση ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Η πλήρης εγκατάλειψη του ΟΑΣΘ (μέσω της υποχρηματοδότησής του για να δημιουργηθούν τα… ματωμένα πλεονάσματα) είναι πολιτική επιλογή και εξυπηρετεί το ξεκάθαρο πλέον σχέδιο ιδιωτικοποίησης του οργανισμού. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ βιάζεται ολοκληρώσει το βρώμικο έργο της προηγούμενης διοίκησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη λύση που μας πλασάρουν είναι το ξεπούλημα γραμμών στα ΚΤΕΛ. Η αγανάκτηση και η ανησυχίες μας μεγαλώνουν! Καμία αύξηση στη συχνότητα των δρομολογίων και στην «ποιότητα» της μετακίνησης δε θα φέρει κάτι τέτοιο! Αντίθετα, η ιδιωτικοποίηση εγκυμονεί αύξηση του εισιτηρίου και μάλιστα αναλογικά με την απόσταση! Αυτό θα ανάγκαζε ακριβώς αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη. Κυβερνήσεις και ΟΑΣΘ μας λένε κατά πρόσωπο ότι δε δίνουν δεκάρα που μετακινούμαστε σε άθλιες συνθήκες, αλλά ενδιαφέρονται τα μέγιστα για τις εισπράξεις! Μπορεί να μην προσλαμβάνουν οδηγούς και εργατοτεχνίτες, αλλά φροντίζουν για ελεγκτές. Στο μικροσκόπιο μπαίνει και η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, γιατί «στερεί τον οργανισμό από πολύτιμα έσοδα». Η προκλητικότητα δεν έχει όριο! Η συγκοινωνία είναι θεμελιώδες δικαίωμα μας, βασικό όπως η στέγη και η περίθαλψη. Σε όλα τα επίπεδα θέλουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω. Δε θα το επιτρέψουμε!
• ΆΜΕΣΗ αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές! Να έλθουν ΤΩΡΑ νέα λεωφορεία!
• Όχι στην ιδιωτικοποίηση και στο ξεπούλημα του οργανισμού στα ΚΤΕΛ!
• Να ολοκληρωθεί επιτέλους το Μετρό Θεσσαλονίκης!
• Ασφαλής μετακίνηση! Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!
Δικαιούμαστε δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές-μαθητές, συνταξιούχους και εργαζόμενους από και προς το χώρο δουλειάς.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ – 12:00μ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης
[email protected]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.