Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής συμμορίας που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθησαν μέλη εγκληματικής συμμορίας που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών

 

Η εν λόγω συμμορία προέβαινε σε κλοπές από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα καθώς και από διαμέρισμα

 

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, μέλη εγκληματικής συμμορίας, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών.

 

Πρόκειται για δύο (2) νεαρούς αλλοδαπούς σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, κλοπή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και παράνομη κατοχή διαβατηρίου άλλου προσώπου.

 

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (13-09-2019) δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης τους ανωτέρω αλλοδαπούς και στο εσωτερικό του διαμερίσματος βρέθηκε πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών και ταξιδιωτικών εγγράφων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

 

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική συμμορία και διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις οχημάτων  και μία διάρρηξη οικίας αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, πιστωτικές κάρτες, διάφορα έγγραφα  καθώς και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

 

Επίσης, συνελήφθη 42χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας καθώς και σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, 33χρονου αλλοδαπού κι ενός ακόμη συνεργού τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση παραμονής πολίτη τρίτης χώρας, καθώς παρείχαν το εν λόγω διαμέρισμα στα μέλη της συμμορίας έναντι μισθώματος.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.