Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 56χρονη για πώληση θρησκευτικής εικόνας μέσω διαδικτύου

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 56χρονη για πώληση θρησκευτικής εικόνας μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη 56χρονη η οποία μέσω διαδικτύου διέθετε προς πώληση θρησκευτική εικόνα που εμπίπτει στη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η 56χρονη είχε αναρτήσει σε ιστότοπο, αγγελία που αφορούσε σε πώληση παλαιάς θρησκευτικής εικόνας. Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στην περιοχή του Ευόσμου, κατασχέθηκε από την κατοχή της η συγκεκριμένη εικόνα ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι της, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τρίπτυχο εικόνων.

Έπειτα από την επίδειξη των εικόνων σε αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορίας Πόλης Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι πρόκειται για ρωσική φορητή εικόνα και τρίπτυχο εικόνων, που χρονολογούνται στο 18ο – 19ο αιώνα και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.