Θεσσαλονίκη: 15 αυτόφωρες συλλήψεις μέσα σε 24ώρες – Μια έπειτα απο καταδίωξη και τροχαίο

Θεσσαλονίκη: 15 αυτόφωρες συλλήψεις μέσα σε 24ώρες – Μια έπειτα απο καταδίωξη και τροχαίο

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκαπέντε (15) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

 

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

 

  • (5) άτομα για κλοπές και απόπειρα κλοπής. Σε δύο περιπτώσεις, τρείς εκ των δραστών, προσπάθησαν να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα, με χαρακτηριστική την περίπτωση 26χρονου αλλοδαπού, ο οποίος οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο, παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες και κινήθηκε στην περιφερειακή οδό με μεγάλη ταχύτητα. Το όχημά του εντοπίστηκε λίγο αργότερα και διαπιστώθηκε ότι είχε εκτραπεί και προσκρούσει σε διαχωριστική νησίδα. Άμεσα οι αστυνομικοί απεγκλώβισαν τον οδηγό και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την έλευση σταθμού του ΕΚΑΒ και την μεταφορά του σε νοσηλευτικό ίδρυμα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

  • (6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

  • (2) άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό και 43χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι εντοπίστηκαν να κινούνται στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας με όχημα Δ.Χ. που οδηγούσε ο πρώτος και να μεταφέρουν τρείς αλλοδαπούς που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Σημειώνεται ότι, τα μεταφερόμενα άτομα κατήγγειλαν πως ο 43χρονος άντρας τους απείλησε προκειμένου να καταβάλουν χρηματικό ποσό για την παράνομη μεταφορά τους. Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα, τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

 

  • (2) άτομα για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.