Θετική η φιλοζωική Ωραιοκάστρου στη δημιουργία καταφυγίου, αξίας 743.973,75 €, αλλά με προϋποθέσεις

Θετική η φιλοζωική Ωραιοκάστρου στη δημιουργία καταφυγίου, αξίας 743.973,75 €, αλλά με προϋποθέσεις

«Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και μικρής κλινικής ζώων διαδημοτικής συνεργασίας Δήμων Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος», συνολικού προϋπολογισμού 743.973,75 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Χαλκηδόνος.

Η τοποθέτηση της φιλοζωικής Ωραιοκάστρου: 

Χαιρόμαστε που επιτέλους ο Δήμος Ωραιοκάστρου προχωράει σε υλοποίηση όσων ακούγαμε για χρόνια ως υποσχέσεις.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν το καταφύγιο.

Θα είμαστε οι πρώτοι που θα συνεργαστούμε και οι πρώτοι που θα παρακολουθούμε άγρυπνα την σωστή και νόμιμη λειτουργία του συγκεκριμένου καταφυγίου.

Υπενθυμίζουμε ότι αν δεν τηρηθούν ευλαβικά οι προϋποθέσεις που αναφέρει ρητά ο νόμος, το καταφύγιο κινδυνεύει να μετατραπεί σε εύλογο χρονικό διάστημα σε …κολαστήριο ζώων.

Μερικές από αυτές τις προϋποθέσεις ενδεικτικά είναι :

– Η παραμονή των ζώων σε αυτό πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να είναι προσωρινή, είτε για λόγους κτηνιατρικής παρακολούθησης, είτε για ανάρρωση, είτε για έλεγχο επιθετικότητας. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει ως “σκούπα” για να αδειάσουν οι δρόμοι από τα αδέσποτα γενικώς και αδιακρίτως.

– Πρέπει να υπάρχει μόνιμη σίτιση, καθαριότητα, κτηνιατρική παρακολούθηση των ζώων και να τηρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας τους. Αυτό συνεπάγεται κονδύλια και προσωπικό σε μόνιμη, μηνιαία βάση για πολλά επόμενα έτη.

Με ένα καλό πρόγραμμα υιοθεσιών και συνεργασία με την φιλοζωική, πολλά ζώα θα μπορέσουν να υιοθετηθούν.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.