Θετικοί σε φυματίωση 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Θετικοί στην εξέταση Mantoux (μαντού) που γίνεται για τη διάγνωση φυματίωσης, βρέθηκαν περίπου 15 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκτελεστικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης.

Ο κ. Κετικίδης έκανε γνωστό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειονότητα των εργαζομένων που παρουσίασαν θετική δερμοαντίδραση στο τεστ για φυματίωση, απασχολούνται σε συγκεκριμένη κλινική μεγάλου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, το όνομα του οποίου όμως αρνήθηκε να αποκαλύψει για ευνόητους λόγους.

Εσωτερικό της Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου έγιναν τα εγκαίνια της Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Εσωτερικό της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου έγιναν τα εγκαίνια της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

πηγή
«Στον ανιχνευτικό έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν θετικοί στο μικρόβιο της φυματίωσης, πιθανόν να πρόκειται και για ηπατίτιδα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κετικίδης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι προσβλήθηκαν πρόσφατα από τη νόσο. «Μπορεί κάποιοι να είχαν αντισώματα από παλιά. Το θέμα όμως είναι ότι νοσούν», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατάλληλη θεραπεία, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.