Θετικός στον κορονοϊό μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου – Δεν έγιναν τεστ σε συμμαθητές και εκπαιδευτικούς καταγγέλλουν οι καθηγητές

Θετικός στον κορονοϊό μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Σίνδου – Δεν έγιναν τεστ σε συμμαθητές και εκπαιδευτικούς καταγγέλλουν οι καθηγητές

Κρούσμα κορονοϊού σημειώθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Σίνδου, σύμφωνα με επιστολή καθηγητών του σχολείου.

Συγκεκριμένα, το κρούσμα εντοπίστηκε σε τμήμα της Α΄Λυκείου με 27 μαθητές.
Οι καθηγητές καταγγέλλουν πως δεν έγινε κανένα τεστ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικός του εν λόγω τμήματος, ενώ τμήματα 27 μαθητών συνεχίζουν να λειτουργούν σε αίθουσες 50 τ.μ., ενώ υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις τμημάτων που 21 μαθητές στοιβάζονται σε αίθουσες μόλις 20 τ.μ.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από την Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης να παρέμβει στηρίζοντας τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Σίνδου.

Παραθέτουμε τη σχετική επιστολή (τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που υπογράφουν είναι στη διάθεση του alfavita.gr).

ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΣΙΝΔΟΥ

Στο 1ο ΕΠΑΛ ΣΙΝΔΟΥ σαν αποτέλεσμα των μέτρων που δεν πήρε το ΥΠΑΙΘ και οι κατά τόπους ΔΔΕ για την προφύλαξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών, είχαμε κρούσμα του κορονοϊού σε τάξη της Α’ λυκείου με 27 μαθητές.Από τη μια ο ΕΟΔΥ δεν προχώρησε σε διενέργεια τεστ covid στους μαθητές του τμήματος και στους εκπαιδευτικούς που έκαναν μάθημα στο εν λόγω τμήμα στο επίμαχο χρονικό διάστημα των προηγούμενων 48 ωρών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Από την άλλη τα υπόλοιπα τμήματα των σχολείου συνεχίζουν «κανονικά» τα μαθήματα, όπου στην καλύτερη περίπτωση σε τάξεις 50 τετραγωνικών εισέρχονται 26 και 27 μαθητές και στην χειρότερη, σε τάξεις (kibo) 21 τετραγωνικών μέτρων στοιβάζονται 20 μαθητές.

Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά, με εντολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στη συνέχεια του σχολείου, καλούνται εκπαιδευτικοί να προχωρήσουν σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μια διαδικασία που ενώ της λείπουν τα πιο ουσιαστικά και σημαντικά στοιχεία της διά ζώσης εκπαίδευσης, προσπαθούν τεχνητά να την εξομοιώσουν με αυτή, χαρακτηρίζοντάς την υποχρεωτική, με απουσίες και ύλη.

Ενώ επιπλέον δεν έχουν διασφαλίσει, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα, την ισότιμη πρόσβαση σ΄ αυτήν όλων των μαθητών. Κάτι που δεν αφορά μόνο την παροχή του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού αλλά και τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται οι μαθητές να παρακολουθήσουν αυτήν την διαδικασία.

Θα συμμετέχουν οι συνάδελφοι σε μια διαδικασία που αποκλείει παιδιά που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ή /και τις κατάλληλες συνθήκες για να παρακολουθήσουν αυτήν την διαδικασία και μάλιστα θα βάζουν απουσίες σ’ αυτά τα παιδιά;

Ζητάμε από το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης να στηριχθούν συνάδελφοι

  • που ζητούν να επικοινωνούν και να στηρίζουν τους μαθητές τους με άλλα πρόσφορα μέσα και να μην μετατρέπονται σε μια χωρίς περιεχόμενο επικοινωνιακή στατιστική του ΥΠΑΙΘ.
  • που εύλογα αντιδρούν και έχουν σοβαρούς προβληματισμούς σ’ αυτήν την επίφαση κανονικότητας που πάει να επιβληθεί στις πλάτες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.