Θ. Καράογλου: Με αφορμή την πανδημία να περάσουμε απο το “εγώ” στο “όλοι μαζί”

Θ. Καράογλου: Με αφορμή την πανδημία να περάσουμε απο το “εγώ” στο “όλοι μαζί”

Aruroγραφεί στο oraiokastro24 o Θεόδωρος Γ. Καράογλου Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.   

Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για τη διαχείριση της πανδημίας επαναλαμβάνω  ότι μπροστά μας έχουμε μια ευκαιρία να περάσουμε από το «εγώ» στο «όλοι μαζί». Ο κορωνοϊός δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή μιας «σύγκρουσης» δίχως αύριο μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετική ιδεολογία και απόψεις, αλλά να λειτουργήσει ως αφετηρία που θα επιτρέψει στην κοινωνία μας να προτάξει το κοινό καλό. Το θέμα της δημόσιας υγείας μας αφορά όλους και σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για ξεκαθάρισμα πολιτικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών «λογαριασμών».

Ακούω, για παράδειγμα, με ιδιαίτερη προσοχή τη συζήτηση των τελευταίων 24ωρών για τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ως προς την αναχαίτιση του πανδημικού κύματος. Άλλοι τα χαρακτηρίζουν ηπιότερα από όσο θα έπρεπε και ζητούν τη λήψη αυστηρότερων.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι της εστίασης, του εμπορίου και άλλων επαγγελματικών κλάδων αγωνιούν ότι οι νέες παρεμβάσεις θα οδηγήσουν σε λουκέτο τις επιχειρήσεις τους.

Σε ό,τι με αφορά σέβομαι και κατανοώ την αγωνία όλων των συμπολιτών μου. Άλλωστε, συνομιλώ καθημερινά μαζί τους και γίνομαι αποδέκτης των ανησυχιών που τους διακατέχουν τα τελευταία δυο χρόνια εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Ωστόσο αντιλαμβάνομαι ότι στο τεταμένο σκηνικό που ζούμε η γκρίνια και η απαισιοδοξία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν. Παρόλα αυτά, παραμένω οπαδός της άποψής ότι η δημόσια υγεία προηγείται έναντι κάθε τι άλλου.

Το επιβάλλουν οι γεμάτες ΜΕΘ με ανεμβολίαστους, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα και η επικίνδυνη άνοδος που καταγράφουν ανησυχητικοί δείκτες της πανδημίας, στοιχεία τα οποία μας υπενθυμίζουν καθημερινά ότι κανένα σύστημα υγείας σε καμία χώρα του κόσμου δεν είναι ανεξάντλητο.

Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, ότι ο κορεσμός του ΕΣΥ συνεπάγεται αδυναμία ανταπόκρισης των νοσοκομείων στην εκθετική αύξηση των νοσηλειών και ας κατανοήσουμε ότι πρέπει να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας. Ότι πρέπει να αποβάλλουμε τις φωνές και τις εντάσεις από το δημόσιο διάλογο, προτάσσοντας το κοινό καλό. Σε τελική ανάλυση, θα επαναλάβω πως πρέπει να γίνει κτήμα μας ότι καμία σύγκρουση δεν οδηγεί σε… συσπείρωση!

Κατ’ εμέ ο εμβολιασμός και η λογική είναι η μόνη θεραπεία της πανδημίας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, για αυτό και το μήνυμα που στέλνω σε όλους είναι σαφές, δίχως να επιδέχεται παρεξηγήσεις ή παρερμηνείες. «Εμβολιαστείτε γιατί η πανδημία μας απειλεί». Διαφορετικά ανησυχώ πως ο επόμενος χειμώνας θα μας αναγκάσει -εκ των πραγμάτων- να αναθεωρήσουμε πολλές από τις καταστάσεις που ζούμε σήμερα. Γι’ αυτό η αντίδραση μας απέναντι στην πανδημία οφείλει να είναι λελογισμένη και κυρίως όχι… κοντόφθαλμη.

 

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.