Ινδία: Οι άνθρωποι σε καραντίνα και οι θαλάσσιες χελώνες ελεύθερες

Ινδία: Οι άνθρωποι σε καραντίνα και οι θαλάσσιες χελώνες ελεύθερες

Ενώ η Ινδία βρίσκεται σε καραντίνα, χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες γεννούν 60 εκατομμύρια αυγά

Η πανδημία του Κορονοϊού και ο συνακόλουθος αποκλεισμός των δραστηριοτήτων που εφαρμόστηκαν σε πολλές χώρες του κόσμου εξακολουθούν να έχουν θετικές επιπτώσεις στη φύση, στα ζώα και στον αέρα που αναπνέουμε. Φαίνεται ότι αυτή η δραματική κατάσταση έχει φέρει, μέσα σε τόσα πολλά δεινά και στερήσεις, και μια ανάσα ζωής και ευημερίας στον πλανήτη που μας φιλοξενεί και σε τόσα πλάσματα που συχνά απειλούνται από την παρουσία του ανθρώπου.

Στην ανατολική Ινδία, συνέβη κάτι κατά μήκος της ακτής του κράτους της Οντίσα, που έχει να συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Οι θαλάσσιες χελώνες, τα ζώα που ως γνωστόν είναι ευάλωτα και απειλούνται από τη ρύπανση και τις ανθρώπινες δραστηριότητες, εκμεταλλεύτηκαν την καραντίνα για να πάρουν πίσω τους χώρους τους χωρίς να διαταραχθούν.

Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες χελώνες που κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή, στην παραλία Rushikulya, να φτιάξουν τις φωλιές τους και να βάλουν τα αυγά τους σε λίγες μέρες. Όλα έγιναν με ασφαλέστερο και πιο προστατευμένο τρόπο από την κανονική κατάσταση στην οποία ο άνθρωπος, με τις αλιευτικές και τουριστικές του δραστηριότητες, διαταράσσει αυτή τη συναρπαστική φυσική διαδικασία.

Ένα τέτοιο γεγονός θα προσελκύσει σίγουρα, πλήθη τουριστών που είναι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν τη διαδικασία αυτή. Δυστυχώς, υπάρχουν συχνά και οι πράξεις λαθροθηρίας: αδίστακτοι άνθρωποι κλέβουν αυγά από την παραλία και στη συνέχεια τα μεταπωλούν σε τοπικές αγορές. Φέτος όμως, οι υπέροχες θαλάσσιες χελώνες είναι σε θέση να κάνουν τις φωλιές τους και να γεννήσουν τα αυγά τους σε πλήρη ηρεμία.

Οι τοπικές αρχές έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να εξασφαλίσουν ότι η αναπαραγωγή έγινε με προστατευμένο τρόπο. Αλλά και στην παραλία Gahirmatha, ένα άλλο μέρος στο οποίο χελώνες έκαναν φωλιές, η διαδικασία έγινε με απόλυτη επιτυχία.

Οι αρχές έχουν υπολογίσει ότι λόγω του αποκλεισμού των δραστηριοτήτων εξαιτίας του Coronavirus, τα αυγά των χελωνών που θα υπάρξουν θα είναι περίπου 60 εκατομμύρια.

Πραγματικά καλά νέα για αυτά τα ζώα, που πέρυσι, δεν κατάφεραν να βρουν καταφύγιο στην παραλία Rushikulya. Η φύση, με λιγότερη παρουσία του ανθρώπου φαίνεται να κερδίζει τη μάχη.

enallaktikiagenda

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.