Ισόβια για την δολοφονία 35χρονου, που είχε απάχθει από το Ωραιόκαστρο

χειροπεδεςΠοινή ισόβιας και 22 χρόνων κάθειρξης επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 50χρονο, για την άγρια δολοφονία του πρώην εργοδότη του

Τον Απρίλιο του 2010 στη δυτική Θεσσαλονίκη διαπράχθηκε το έγκλημα ενώ για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν και οι δύο γιοι του 50χρονου, 26 και 27 χρόνων, σε ποινές κάθειρξης 18,5 και 18 ετών αντίστοιχα, καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Θύμα της άγριας δολοφονίας ήταν 31χρονος-στέλεχος εταιρίας παροχής οδικής βοήθειας ενώ κίνητρο -σύμφωνα με την απολογία του 50χρονου- ήταν η απόλυση του καταδικασθέντα και ενός από τα παιδιά του από την εταιρία και οι οικονομικές διαφορές της τάξης των 3.500 ευρώ που είχε με το θύμα.

«Έπρεπε να μη με απολύσει. Ας μου έδινε 200 ευρώ το μήνα» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

Όσον αφορά το σκηνικό της επίθεσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δράστες έστησαν ενέδρα στον 31χρονο πρώην εργοδότη τους σε περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Επιτέθηκαν εναντίον του φορώντας κουκούλες ενώ τον χτύπησαν με σιδηρολοστούς. Ακόμη επιχείρησαν να ρίξουν στο πρόσωπό του μπογιά με διαλυτικό υγρό.

Από την πλευρά του, ο 31χρονος προσπάθησε να αντιδράσει όμως οι δράστες κατάφεραν να τον μεταφέρουν με αυτοκίνητο σε εγκαταλειμμένη οικοδομή στην περιοχή του Κορδελιού Θεσσαλονίκης. Εκεί τον ξαναχτύπησαν με σιδηρολοστούς και επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τον κάψουν, αφού τον περιέλουσαν με βενζίνη.

Τελικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 50χρονος πυροβόλησε με όπλο τον 31χρονο και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Από την πλευρά τους οι δύο γιοί του κατηγορούμενου υποστήριξαν ότι πήγαν στο σημείο για να ακινητοποιήσουν τον 31χρονο χωρίς πρόθεση να τον σκοτώσουν.
Seleo.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.