Κάλεσμα στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου για συστράτευση στο θέμα του ΤΙΤΑΝ με αιχμές κατά Σαραμάντου, από την κίνηση κατοίκων Μυγδονίας

Ανακοίνωση ενάντια στην άδεια καύσης απορριμάτων από το ΤΙΤΑΝ  εξέδωσε η κίνηση κατοίκων Μυγδονίας με την οποία καλούν όλους τους κατοίκους του δήμου Ωραιοκάστρου να εναντιωθούν δυναμικά στην καύση απορριμάτων ενώ …δεν παραλείπουν να καυτηριάσουν την απόφαση του νυν δημάρχου να ψηφίσει υπέρ της κατασκευής ΣΜΑ στην Ευκαρπία.

Η ανακοίνωση:

 

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την αδειοδότηση καύσης απορριμμάτων του εργοστασίου του ΤΙΤΑΝ. Ένα ακόμα βήμα για την υποβάθμιση της περιοχής μας και την καταστροφή των ζώων μας. Το ελληνικό κράτος μέσω του ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) ξαναχτυπάει την περιοχή μας. Μετά το ΧΥΤΑ Μαυροράχης στην Άσσηρο, την αδειοδότηση για κατασκευή εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην ίδια τοποθεσία, τον ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στην Ευκαρπία, ήρθε και η αδειοδότηση του ΤΙΤΑΝ για καύση απορριμμάτων.
Φυσικά και αυτά τα “έργα” δεν αφορούν μόνο τις περιοχές και τους δήμους στους οποίους θα γίνουν. Η μόλυνση που παράγουν αφορά όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η μόλυνση δεν έχει σύνορα και δεν κοιτάει δήμους. Μολύνει τις ζωές όλων μας.
Οι αγώνες των κατοίκων της Ασσήρου και της Ευκαρπίας δεν είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους. Θα πρέπει να συνδυαστούν και να αποκτήσουν κοινό μέτωπο και με άλλους αγώνες άλλων περιοχών. Όπως με αυτόν στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μεγάλο μέρος των στερεών αποβλήτων της εξόρυξης καταλήγει στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο αγώνας του ενός είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.
Ως Κίνηση Κατοίκων Μυγδονίας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων τόσο της Ευκαρπίας όσο και της Ασσήρου. Ζητούμε τη συμπόρευση όλων ενάντια στην καταστροφή της περιοχής και των ζωών μας.
Προτείνουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων όπως αυτή διατυπώνεται από την Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Διαχείριση των Απορριμμάτων: “με ανατροπή των κερδοσκοπικών σχεδιασμών, που περιλαμβάνουν πανάκριβα και επικίνδυνα για τη ζωή εργοστάσια καύσης (που θα πληρώσουμε εμείς) και ταυτόχρονα στη δημιουργία των δομών εκείνων, που αντιμετωπίζουν το ζήτημα των απορριμμάτων με ολοκληρωμένο, σύγχρονο, φθηνό και δημοκρατικό τρόπο με βάση τη μείωση-επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση-κομποστοποίηση και την επιστροφή του κέρδους στο σύνολο της κοινωνίας.”
Τέλος καλούμε τους κατοίκους της Μυγδονίας αλλά και όλου του Δήμου Ωραιοκάστρου να συνταχθούν με τους κατοίκους της Ευκαρπίας και της Ασσήρου και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους ενάντια στα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων. Ο αγώνας τους να γίνει και δικός μας.
Υ.Γ.: Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κος Σαραμάντος τάχθηκε ανοιχτά ενάντια στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ. Φυσικά και σε προεκλογική περίοδο “όφειλε” να κάνει μια τέτοια δήλωση. Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι ο δήμαρχος ψήφισε υπέρ της κατασκευής εργοστασίου καύσης στη Μαυροράχη στην Άσσηρο. Δύο μέτρα και δυο σταθμά.
Κίνηση Κατοίκων Μυγδονίας
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.