Κίνδυνος “λουκέτου” στο ΚΔΑΠ Μυγδονίας

Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης υπάρχουν και στο Ωραιόκαστρο και στον πρώην δήμο Μυγδονίας. Ωστόσο στο δεύτερο σύμφωνα με τις καταγγελίες του πανελλήνιου συλλόγου εργαζομένων σε αυτά, ο κίνδυνος λουκέτου είναι άμεσος αφού…από τους 30 εργαζομένους που θα έπρεπε να υπάρχουν εργάζονται μόλις…2.Μοιραία το συγκεκριμένο ΚΔΑΠ είναι ένα από τα 89 σε όλη την χώρα που θεωρούνται ότι βρίσκονται στο “κόκκινο”. Τους λόγους εξηγούν αναλυτικά οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ όλης της χώρας

“Τις τελευταίες μέρες ενημερωνόμαστε συνεχώς από την ΚΕΔΕ, αλλά και το Υπουργείο Εργασίας, για τις προσπάθειες που γίνονται για την ανεύρεση πόρων ώστε να καλυφθεί το ποσό που χρειάζεται για την ομαλή συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

από την 1η Σεπτέμβρη 2014. Μπορεί το Υπουργείο Εργασίας να δεσμεύτηκε για 140.000.000 ευρώ, αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς γνωρίζουμε πολύ καλά πως αν δεν καλυφθεί το ποσό που υπολείπεται, οι Κοινωνικές Δομές θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας. Ο ίδιος ο Υφυπουργός Εργασίας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. τόνισε πως αν δεν βρεθούν τα χρήματα αυτά, θα έχουμε οριζόντια μείωση της χρηματοδότησης σε ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-μεα, Παιδικούς, Βρεφικούς. Μια τέτοια είδους μείωση θα αποτελέσει κατάφορη αδικία αλλά και «χαριστική βολή» για τα ΚΔΑΠ τα οποία είχαν υποστεί σκανδαλώδη μείωση 50% την χρονιά 2012-2013.
Η μείωση αυτή, που παραμένει έως σήμερα, είχε σαν αποτέλεσμα κάποια Κ.Δ.Α.Π.
να κλείσουν οριστικά (Κορυδαλλός, Αγ. Βαρβάρα κλπ.), ενώ κάποια να επιβιώνουν οριακά «μετά κόπων και βασάνων».

Αν με την νέα χρονιά, λοιπόν, επιχειρηθεί η παραμικρή μείωση της χρηματοδότησης των ΚΔΑΠ (μείωση voucher), θα έχουμε, με μαθηματική ακρίβεια,
το κλείσιμο περίπου 100 Δομών ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μία λίστα με Κ.Δ.Α.Π. των οποίων η δυναμικότητα δεν ξεπερνά τα 40 παιδιά. Σε αυτά τα Κ.Δ.Α.Π. ο συνδυασμός του πολύ χαμηλού voucherκαι του μικρού αριθμού επιδοτούμενων παιδιών θα σημάνει στην ουσία την υποχρηματοδότησή τους με άμεσα αποτελέσματα τις απολύσεις προσωπικού, την υποβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε πολλές περιπτώσεις το κλείσιμο του ΚΔΑΠ επειδή ο Δήμος δεν θα δύναται να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας του. Οι μικρές, απομακρυσμένες κοινωνίες, εκεί που το ΚΔΑΠ είναι μία όαση πολιτισμού, παιδείας, δημιουργίας και αποτελεί πραγματική ανάγκη για την ελληνική οικογένεια θα είναι αυτές που θα πληρώσουν πρώτες το τίμημα μιας τέτοιας εσφαλμένης πολιτικής επιλογής.

Κατόπιν των παραπάνω, ως υπεύθυνοι εργαζόμενοι αλλά και εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων οικογενειών της οποίας γινόμαστε δέκτες καθημερινά,
σας επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους πως οποιαδήποτε νέα μείωση του voucherτων ΚΔΑΠ θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, αφήνοντας χιλιάδες παιδιά χωρίς Δημιουργική Απασχόληση και άλλες τόσες οικογένειες χωρίς τις κοινωνικές παροχές που – πολύ περισσότερο σήμερα – έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.”

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΕΝΤΡΩΝ   ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ακολουθεί ο πίνακας με τα ΚΔΑΠ που βρίσκονται στο «κόκκινο» της βιωσιμότητάς τους ΕΔΩ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.