Και άλλο host spot,”υγειονομική βόμβα”,λύνεται με ένα καπάκι χλωρίνης” δείτε τι ειπώθηκε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 1/9/16, έντεκα μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,με θέμα “σχολεία-μετανάστες”.
Η απουσία της αντιπολίτευσης ήταν η πρώτη διαπίστωση που προκάλεσε αρνητικά σχόλια απο το κοινό
20160901_211308
20160901_213937
σε αντίθεση με το παρόν που έδωσαν οι πολίτες
20160901_212634
Στην εισήγησή του ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση απλά ανακοινώνει τις αποφάσεις της χωρίς καμία ενημέρωση,σχεδιασμό και συνεργασία με τους δήμους. Η απόφαση να χρησιμοποιηθούν τα σχολικά κτήρια καθημερινά για περίπου 22.000 χιλιάδες παιδιά μεταναστών και προσφύγων απο τις 14:00 ες τις 18:00,ώρες που λειτουργεί ακόμη το ολοήμερο σχολείο,ενισχυτική διδασκαλία και διάφορα προγράμματα.
Σαν “βόμβα” έσκασε στην αίθουσα συνεδριάσεων η είδηση της κινητοποίησης της κυβέρνησης για την δημιουργία νέου host spot κοντά στο ξενοδοχείο DI TANIA και αυτό στην Συμμαχική οδό.
Η απόφαση που πάρθηκε στο συμβούλιο ήταν οτι ο δήμος θα ενημερώσει την κυβέρνηση ότι δεν δέχεται την χρήση των σχολικών μονάδων για την διδασκαλία αυτών των παιδιών και σε περίπτωση που δεν εισακουστεί θα προχωρήσει ο δήμος με τους πολίτες σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Παρουσιάστηκε η κατάσταση μέσα στα host pot απο πολίτη που εργάζεται εκεί,τοποθετήθηκαν πολίτες που εργάστηκαν στον τομέα και της υγείας και είπαν ότι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει και ότι η προστασία των παιδιών θα καλυφθεί αν υπάρχει καθαριότητα τόσο απλή όσο η χρήση της χλωρίνης σε ποσότητα τόση όσο ενα καπάκι,τοποθετήθηκε η ένωση γονέων,ο εμπορικό σύλλογος και ο δημοσιογράφος κ.Βενιέρης ως προβληματισμένος κάτοικος Ωραιοκάστρου. Φυσικά και δεν έλειψαν οι εντάσεις.
Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε τις απόψεις που ακούστηκαν στην αίθουσα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.