Και τα Samsung Galaxy S8 και S8+ με διαφορετικού τύπου UFS storage

[ad_1]

Η Samsung εδώ και καιρό χρησιμοποιεί πολλούς προμηθευτές εξαρτημάτων για τις ναυαρχίδες της. Έτσι, και τα Galaxy S8 και S8+ διαθέτουν είτε επεξεργαστή Snapdragon 835 είτε Exynos 8895, ανάλογα με την αγορά. Αντίστοιχα, χρησιμοποιούν και αισθητήρες κάμερες από δύο προμηθευτές: Sony και System LSI. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία έχει βασιστεί ακόμη και σε δύο τύπους αποθηκευτικού χώρου για τις νέες της ναυαρχίδες, σε μία υπόθεση που μας παραπέμπει στο πρόσφατο “σκάνδαλο” με το Huawei P10.

samsung-galaxy-s8

Παρόλο που η Samsung διαφήμισε ότι τα Galaxy S8 και S8+ διαθέτουν ταχύτερα UFS 2.1 storage chips, η εταιρεία τελικά χρησιμοποιεί επίσης UFS 2.0 storage σε κάποιες εκδόσεις τους.

Σύμφωνα με ένα νέο report από το XDA Developers, η Samsung πιθανότατα χρησιμοποιεί το σχετικά πιο αργό Toshiba UFS 2.0 storage chip στην έκδοση Snapdragon του Galaxy S8. Επιπλέον, η εταιρεία σιωπηλά έχει αφαιρέσει την αναφορά του UFS 2.1 storage από την επίσημη λίστα προδιαγραφών.

Η ταχύτητα ανάγνωσης ενός τσιπ UFS 2.1 θα μπορούσε να είναι περίπου 800MB/s, ενώ τα UFS 2.0 έχουν ταχύτητες ανάγνωσης περίπου 500MB/s. Σε καθημερινή χρήση είναι πάντως απίθανο να παρατηρήσετε διαφορά απόδοσης. Ωστόσο, αν θέλετε ακόμη να ελέγξετε τον τύπο του τσιπ αποθήκευσης που χρησιμοποιείται στο Galaxy S8 ή το S8+ που έχετε στην κατοχή σας μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν terminal emulator (όπως αυτόν) και στη συνέχεια να βάλετε το command: cat /proc/scsi/scsi και να πατήσετε enter για να δείτε το specific model number.

Samsung UFS 2.1 (KLUCG4J1ED-B0C1): Galaxy S8 and S8+ (Exynos variants)
Toshiba UFS 2.1 (THGAF4G9N4LBAIRA or THGAF4G9N4LBAIRB): Galaxy S8+ (Snapdragon variant)
Toshiba UFS 2.0 (THGBF7G9L4LBATRA or THGBF7G9L4LBATRC): Galaxy S8 (Snapdragon variant).

The post Και τα Samsung Galaxy S8 και S8+ με διαφορετικού τύπου UFS storage appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.