Καπραβέλος : Μας έχει τρομάξει κι εμάς η αλλαγή της εικόνας της πανδημίας – Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο κακό από μία νόσο

Καπραβέλος : Μας έχει τρομάξει κι εμάς η αλλαγή της εικόνας της πανδημίας – Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο κακό από μία νόσο

Την ανησυχία του για την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, σε καθημερινή βάση τις τελευταίες ημέρες, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

«Μας έχει τρομάξει κι εμάς η αλλαγή αυτή της εικόνας της πανδημίας. Αν δείτε την καμπύλη δεν είναι καν γεωμετρική, είναι εκθετική, δηλαδή σχεδόν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε λίγες μέρες. Και μάλιστα στο νοσοκομείο μας βλέπουμε και πολλά κρούσματα, ευτυχώς ήπιας μορφής από το προσωπικό μας», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος κι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προσθέτοντας ότι « εδώ δεν κινδυνεύει μόνο το σύστημα υγείας, δηλαδή να καταρρεύσει με την έννοια της πίεσης από τους ασθενείς αλλά κινδυνεύουν και οι δομές του κράτους, όχι μόνο στο νοσοκομείο αλλά και στις τράπεζες, και στους δήμους και παντού, διότι η μόλυνση αυτή, αυτό που είπε και ο κ. Γώγος (Σ.Σ. που έκανε λόγο για μέχρι και 100.000 κρούσματα), εάν φτάσει σε τέτοια επίπεδα, 50, 60 χιλιάδων κρουσμάτων, καταλαβαίνεται ότι κινδυνεύουμε οι πάντες».

κ. Καπραβέλος σημείωσε πως τα «όπλα» μας είναι το εμβόλιο και τα τεστ και έδωσε απάντηση σε όσους εξακολουθούν να αρνούνται τη σοβαρότητα της πανδημίας τονίζοντας πως:

 «Αυτή τη στιγμή έχουμε κάτι πολύ χειροπιαστό. Δεν είναι θεωρίες. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Οι θάνατοι είναι τεράστιοι. Οι θάνατοι δηλαδή που έχουμε καθημερινά στα νοσοκομεία μας. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο κακό από μία νόσο. Επίσης τα υπόλοιπα νοσήματα και η νοσηρότητα, είναι κάτι πάρα πολύ χειροπιαστό, για να αστειεύονται μερικοί συμπολίτες μας.

Διότι δεν περάσανε την πόρτα του νοσοκομείου είτε έχουν μια καρδιοπάθεια, είτε έχουν καρκίνο, είτε έχουν προβλήματα με τα μάτια τους , με τα αυτιά τους, να δείτε πόσο έχουν υποβαθμιστεί οι υπηρεσίες. Οποιος χλευάζει αυτή τη στιγμή της κατάσταση, είναι, τι να σας πω, ανεξήγητο».

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.