Κεραμέως: Αυτά είναι τα τρία σενάρια για τα σχολεία

Κεραμέως: Αυτά είναι τα τρία σενάρια για τα σχολεία

Τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος από το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορονοϊού, εξήγησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν θα χαθεί  η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό εξάμηνο»,

Τα τρία σενάρια:

Επέκταση του σχολικού έτους

Μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών

Μείωση της εξεταστέας ύλης

Ιδιαίτερα για τις πανελλαδικές διευκρίνισε ότι στόχος είναι «να μείνουμε  όσο πιο κοντά στην σταθερή ημερομηνία έναρξης».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, πρώτος γνώμονας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό τον λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων τους οποίους όπως είπε «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία».

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς «συμμετείχαν 110%», δηλαδή ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.