Κινητοποιήσεις και ομάδα διάσωσης ετοιμάζουν οι κάτοικοι της Ιωνίας Θεσσαλονίκης

Καθημερινές είναι οι αναφορές των κατοίκων της Ιωνίας για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας τους υπέρβαρου φορτίου του μεταναστευτικού που έχει δεχθεί η περιοχή τους. Νιώθοντας μόνοι και ανυπεράσπιστοι αποφάσισαν οργανωθούν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα της περιοχής τους.

Ετοιμάζουν την δημιουργία ομάδας διάσωσης και διαχείρισης κρίσεων Ιωνίας Θεσσαλονίκης υπο την αιγίδα της ΠΡΟΤΕΚΤΑ και του Τμήματος πολιτικής προστασίας του πολιτιστικού συλλόγου Ίωνες-ιωνική γη.
Σκοπός της ομάδας θα είναι η διαχείριση κρίσεων της τοπικής κοινωνίας της Ιωνίας και της αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.
Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν από τους αρμόδιους εκπαιδευτές και θα είναι πάντα σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και την πολιτεία για την παροχή βοήθειας στην κοινωνία της Ιωνίας.
Οι κάτοικοι της Ιωνίας, των τοπικών κοινοτήτων, των Διαβατών και της Ν.Μαγνησίας, καλούνται να στελεχώσουν την εθελοντική ομάδα, που θα συνεισφέρει τα μέγιστα σε περίπτωση ανάγκης.

Ταυτόχρονα κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κάτοικοι των Διαβατών

Άμεσες ενέργειες απαιτούν οι κάτοικοι των Διαβατών ως προς την ασφάλεια τους, ειδάλλως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Η κατάσταση με το μεταναστευτικό είναι εκτός ελέγχου και οι πολίτες ζουν καθημερινά υπό την σκιά του φόβου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Επιτροπής Ιωνίας Θεσσαλονίκης:

Η Επιτροπή Ιωνίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι πρέπει άμεσα τις επόμενες ημέρες να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:

•Αποσυμφόρηση κέντρου φιλοξενίας και μετακίνηση των αστέγων μεταναστών εκτός Ιωνίας
•Ισχυρή αστυνόμευση της περιοχής
•Φωτισμός

Παρακαλώ άμεσα να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα των κατοίκων, διαφορετικά θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.