Κινητοποιήσεις και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη

Κινητοποιήσεις και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη

Έντονες είναι οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Εικοσιτετράωρη απεργία και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ προκήρυξε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Ομοσπονδία καλεί σε συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους στις 13:00 στα Προπύλαια και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μετέχουν με στάσεις  εργασίας  η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ προκειμένου τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Στη Θεσσαλονίκη από χθες φοιτητές πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, ενώ θα συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της ΟΔΠΤΕ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, που υπερασπίζονται τη Δημόσια Παιδεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Η ΔΟΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και τις τρεις πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου, ενώ και η ΟΛΜΕ εξήγγειλε στάση από 11:00 έως 14:00.

Η ΟΛΜΕ αναφέρει στην ανακοίνωση της  πως «χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια φοιτητών – εκπαιδευτικών και νεολαίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, συνεχίζει, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει  ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Απαιτούμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί τα μέλη της  να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Τετάρτη».
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία θεωρεί πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας «συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση για ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση σε ότι αφορά  την προστασία της υγείας της ζωής των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί την πανδημία, επιχειρώντας να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με μια σειρά αυταρχικών και αντιδραστικών μέτρων (νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στα Α.Ε.Ι., πανεπιστημιακή αστυνομία, κλείσιμο σχολών κ.ά.),και με επιμονή στην απουσία οποιουδήποτε διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.