Κοζάνη – Θάνατος 5χρονου: Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ

Κοζάνη – Θάνατος 5χρονου: Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ

Ένοχοι για το θάνατο του 5χρονου Στάθη οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ. Τι ποινή τους επιβλήθηκε.

Πεντέμισι χρόνια αργότερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους για τη φονική επίθεση των ροτβάιλερ που στοίχισε τη ζωή του 5χρονου Στάθη.

Το δικαστήριο επέβαλε πενταετή ποινή σε κάθε έναν από τους δύο ιδιοκτήτες των σκύλων, μετατρέψιμη προς 20 ευρώ την ημέρα.

Παράλληλα, τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα, καθώς και απαγόρευση απόκτησης άλλου σκύλου.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα του 2016, όταν η μητέρα με το ανήλικο παιδί επισκέφθηκε το σπίτι των κατηγορουμένων.

Σε ανύποπτο χρόνο, ο 5χρονος Στάθης ξέφυγε της προσοχής όλων και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από τα ροτβάιλερ.

Η πρώτη δήλωση του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ Ι. Μαρά μετά την καταδίκη του – “Υπηρέτησα την πατρίδα για 38,5 χρόνια…Απαράδεκτη η απόφαση” – “Δεν έχω τα χρήματα για την εγγύηση, το σπίτι μας είναι υπερχρεωμένο” :

N. Bασιλειάδης-Συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων – “Από την πρώτη στιγμή αισθάνθηκα πως ήταν μια προειλημμένη απόφαση” – “Εξοργιστικά προκλητική στάση μελών του δικαστηρίου”:

Παναγιώτα Μπίκα-Δικηγόρος πατέρα Στάθη: “Το δικαστήριο εξάντλησε τα όρια της ποινής” – “Δικαίωση του πολύπαθου πατέρα”:

Ζήσης Βρίκος-Δικηγόρος μητέρας Στάθη: “Σήμερα τελείωσε μια μόνο μάχη από όσες έχει να δώσει η μάνα” – “Ακούστηκαν πολλά που μας εξόργισαν, δεν την πτοούν”:

kozanimedia
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.