Κοινό ανακοινωθέν δημοτικών παρατάξεων για τα λατομεία στο Μεσαίο

ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ

 

Σύσσωμο το

Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου καθώς και οι πέντε επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετείχαν στη σύσκεψη με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα, ζητούν την άμεση ανάκληση των δύο ΑΕΠΟ (ΚΥΨΕΛΗ – ΝΙΚΗ, περιοχή Μεσαίου) για τη λειτουργία νέων λατομείων στην ορεινή περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς και την ανάκληση της απόφασης για σύναψη μισθωτικής σύμβασης με τους  συνεταιρισμούς ΚΥΨΕΛΗ και ΝΙΚΗ. Διαχρονικό αίτημα όλων των διοικήσεων, του δήμου Καλλιθέας και νυν δήμου Ωραιοκάστρου ήταν και είναι ο περιορισμός της λατομικής δραστηριότητας με τον αποχαρακτηρισμό των μη ενεργών ζωνών.

Η άμεση ανάκληση των ανωτέρω είναι επιβεβλημένη μετά και από τη διαπίστωση και αναγνώριση από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ότι δεν έγινε η απαραίτητη διερεύνηση της  προσφυγής του Δήμου Ωραιοκάστρου, στο Εφετείο. Το γεγονός της εκκρεμοδικίας της έφεσης κατά της διακήρυξης των πλειοδοτών διαγωνισμού είναι απαγορευτικός λόγος για τη συνέχιση οποιασδήποτε εγκριτικής διαδικασίας αδειών λειτουργίας λατομείων στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Η όλη μεθόδευση παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με την προστασία της αξίας του ανθρώπου και έρχεται σε αντίθεση με όλους τους αρμόδιους φορείς, τοπικούς αλλά και επιστημονικούς από το ΑΠΘ, που έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.