«Κονταξοπούλειο»: Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας κατά 25,3%

«Κονταξοπούλειο»: Ενεργειακή αναβάθμιση

και εξοικονόμηση ενέργειας κατά 25,3%

Το «Κονταξοπούλειο» Αθλητικό Κέντρο αναβαθμίζεται ενεργειακά!

Μόλις προ ολίγων ημερών, στις 9 Σεπτεμβρίου, εγκρίθηκε η αίτηση χρηματοδότησης που είχε υποβάλει ο Δήμος Ωραιοκάστρου από το καλοκαίρι του 2012, για το έργο «Ενεργειακή Αποδοτικότητα στο Δήμο Ωραιοκάστρου (Πρόγραμμα ‘’Εξοικονομώ ΙΙ”)» και την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.).

Το έργο εγκρίθηκε με την Α.Π. 13/09-02/16568/1175/9-9-2013 απόφαση της ΕΥΣΕΔ ΕΝ/ΚΑ, με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο ποσό των 279.999,20 €.

Η επιλέξιμη δαπάνη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι 195.999,44 €., ενώ υπάρχει και ίδια συμμετοχή του Δήμου.

Το έργο αφορά συνδυασμό παρεμβάσεων με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και εγκατάσταση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιρίου του «Κονταξοπούλειου», με ειδικούς στόχους την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως και τη μείωση των εκπομπών Διοξειδίου του.

Με την ενεργιακή αναβάθμιση που θα συντελεστεί, θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά 25,3%!

Οι εργασίες αναλυτικά

Το έργο, ειδικότερα, προβλέπει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την προσθήκη θερμομόνωσης, την ενεργειακή αναβάθμισης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, με εγκατάσταση θερμικού ηλιακού συστήματος για παραγωγή ζεστού νερού, την αντικατάσταση παλαιών παραθύρων, θυρών, κουφωμάτων και τζαμιών.

Η πράξη περιλαμβάνει ακόμη υποστηρικτικές δράσεις όπως οι ενεργειακές επιθεωρήσεις με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και η έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίου (πριν την έναρξη και μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων).

«Η Δημοτική μας Αρχή αποδεικνύει έμπρακτα τη μέριμνά της για την αναβάθμιση των εν γένει κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, όσο και τη φροντίδα της για επίτευξη μεγαλύτερης οικονομίας στα κάθε είδους έξοδα, στους καιρούς που ζούμε», υπογραμμίζει σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος. «Με τις εργασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα, οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν ένα ”Κονταξοπούλειο” , ακόμη πιο σύγχρονο, περισσότερο λειτουργικό και σαφώς πιο ‘’φιλικό” προς το περιβάλλον», προσθέτει.

20130922-131315.jpg

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.