Κοπή πίτας Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, φωτο – βίντεο

Κοπή πίτας Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, φωτο – βίντεο 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, πραγματοποίησε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι επαγγελματίες – μέλη του Εμπορικού  Συλλόγου Ωραιοκάστρου, καθώς και  εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν:

 • ο κ Βαρτζόπουλος Δημήτρης Υφυπουργός Υγείας,
 • ο κ Γιουτίκας Κωνσταντίνος Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ΠΚΜ
 • ο κ Κλεόβουλος Θεοτόκης Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης “ΕΕΘ”
 • ο κ Καρασαββίδης Δημήτρης Αντιδήμαρχος Υποδομών, Ευταξίας και Καθημερινότητας του Πολίτη,
 • η κα Δημητριάδου Σοφία Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κρίσεων, Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη,
 • ο κ Κανταρτζής Ευάγγελος Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Τοπικής Ανάπτυξης και Δημοτικής Περιουσίας,
 • η κα Αλίρη Χριστίνα Αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Βιβλιοθήκης
 • η κα Ζάπρα Χριστίνα Αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας Δήμου Ωραιοκάστρου,
 • ο κ Πανούσης Άγγελος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου
 • ο κ Τσακαλίδης Ηρακλής Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Μαζί για τον τόπο μας”,
 • ο κ Μαρκογιάννης Κώστας Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ,
 • η κα Τσιμούλη Ευθυμία εκπρόσωπος ΑΤ Ωραιοκάστρου,
 • η κα Κουρουκερέζη Χρύσα Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων “Ε.Π.Ω.Φ.”
 • η κα Ραφαηλίδου Άννα Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ωραιοκάστρου “Η Αρίστη”
 • η κα Φωτιάδου Ελπίδα εκπρόσωπος από το Σύλλογο Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων “Ερωτόκριτος”

Ο πάτερ Γεώργιος ευλόγησε την βασιλόπιτα και τα μέλη του Δ.Σ., ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και καλές δουλειές σε όλες τις επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΩ κ. Ιακωβίδης Βασίλης εκ μέρους του Δ.Σ., ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Πρωτίστως υγεία σε όλους και τις οικογένειές τους και ότι καλύτερο για τις επιχειρήσεις με δημιουργικότητα και παραγωγικότητα. Ζήτησε από την πολιτική και δημοτική αρχή να είναι δίπλα στους επαγγελματίες, να συμμερίζονται και να δίνουν έμπρακτες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Περιμένουμε, είπε, με τη νέα χρονιά να ξεκινήσει επιτέλους το πολυπόθητο και μεγάλο έργο του Open Mall, για ένα καλύτερο αύριο και ένα Ωραιόκαστρο όπως μας αξίζει!

Από το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ Παντελή Τσακίρη μεταφέρθηκαν οι ευχές του, επειδή ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει δεν του επέτρεψε να είναι κοντά μας. Ο κ Καρασαββίδης Δημήτρης ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία και καλές δουλειές. Επισήμανε στην πολιτική αρχή που παρέστησε  στην εκδήλωση, στον Υφυπουργό Υγείας κ Βαρτζόπουλο, τα μέτρα να είναι πιο ευνοϊκά ια τους επαγγελματίες. Σε σχέση με το Open Mall, ενημέρωσε ότι πλέον έχει ανατεθεί σε ανάδοχο, εντός του επόμενου μήνα θα υπογραφεί η σύμβαση και μέσα σε δέκα με δώδεκα μήνες να έχει ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο για τον τόπο μας.

Ο Υφυπουργός Υγείας κ Βαρτζόπουλος Δημήτρης, από μεριά του ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία. Κάθε νέα χρονιά, είπε, είναι μια ευκαιρία να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο. Υπάρχουν μεν δυσκολίες ιδίως για τις μικρές επιχειρήσεις λόγο της δυσβάστακτης φορολογίας, επιθυμούμε ένα κοινωνικό κράτος αντάξιο μιας κεντρικής ευρωπαϊκής χώρας, αλλά είμαστε καλύτερα από πέρυσι και πολύ καλύτερα από την προηγούμενη δεκαετία. Οπότε είμαστε  αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ Γιουτίκας Κωσταντίνος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και ευημερία. Το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά, παρόλο αυτά η ΠΚΜ κατέγραψε αριθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από το μέσο όρο των υπόλοιπων περιφερειών. Το 2024 ξεκινάει με αβεβαιότητα, είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, έχουμε την τύχη την επόμενη πενταετία να έχουμε στα χέρια μας πάρα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα μας επιτρέψουν σε απόλυτη συνεργασία περιφέρειας και δήμων, να υλοποιήσουμε και να ολοκληρώσουμε τις υποδομές που είναι απαραίτητες. Η ανάπτυξη ελπίζουμε να είναι μεγαλύτερη τη νέα χρονιά, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα. Συγχάρηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου, καθώς οι δράσεις του όλα αυτά τα χρόνια είναι εξωστρεφείς και ενισχύουν την τοπική αγορά.

Ο κ Θεοτόκης Κλεόβουλος, εκ μέρους του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ Ζορπίδη Μιχάλη, ευχήθηκε καλή χρονιά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, είπε, καθώς στην εκδήλωση του ΕΣΩ βρέθηκαν όλοι αυτοί που επηρεάζουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις μας. Τα προβλήματα των δικών μας μικρών επιχειρήσεων, δεν έχουν να κάνουν την κυβέρνησης, η φορολογία κλπ μας προβληματίζουν μεν αλλά δεν μας επηρεάζουν πάρα πολύ. Αυτό που μας επηρεάζει είναι η σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια. Τα δικά μας προβλήματα οι επαγγελματίες θα τα λύσουμε τοπικά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η τοπική ανάπτυξη της αγοράς. Τώρα είναι η ευκαιρία για τις περιφερειακές αγορές, ενώ άλλες αγορές αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του fly over, η τοπική αγορά να αναπτυχθεί, καθώς ο άξονας Ωραιοκάστρου Εύοσμου προσφέρουν τα πάντα και σε πολύ καλές τιμές.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια. Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί, το οποίο αντιστοιχούσε σ’ ένα υπέροχο δώρο, χορηγία από το κατάστημα αισθητικής J&G, ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η κα Στέλλα Δημητριάδου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος γυναικείας ένδυσης «Stella Attiva». Ενώ, από τη βασιλόπιτα που κόπηκε για το Δ.Σ. του συλλόγου το φλουρί έτυχε στο κομμάτι που κόπηκε για τις επιχειρήσεις, ένα όμορφο γούρι, προσφορά του καταστήματος «Lavi».

Ευχαριστούμε θερμά την κα Γεωργιάδου Μαρίνα από το δημοσιογραφικό site oraiokastro24, που ανέλαβε την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης. Καθώς επίσης το αρτοποιείο – καφέ Αρχονταρίκι για την άψογη φιλοξενία και εξυπηρέτηση, το κατάστημα J&G για την εξαιρετική χορηγία σε υπηρεσίες αισθητικής, και το κατάστημα «Lavi» για το γούρι της νέας χρονιάς.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση εδώ

Δείτε βίντεο απο το ζωντανό του oraiokastro24.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.