Κορονοϊός – Γήπεδα: Ανοίγουν μόνο με εμβολιασμένους φιλάθλους

Κορονοϊός – Γήπεδα: Ανοίγουν μόνο με εμβολιασμένους φιλάθλους

Μέχρι 25.000 θεατές το ανώτατο όριο στα ανοικτά γήπεδα και 8.000 στα κλειστά

Η υγειονομική επιτροπή ανακοίνωσε τη μείωση της προσέλευσης των οπαδών στα γήπεδα στο 80% της χωρητικότητας των γηπέδων που έχουν ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων και 60% σε αυτά που δεν έχουν. Ανώτατο όριο οι 25 χιλιάδες θεατές στα ανοικτά γήπεδα και οκτώ στα κλειστά.

Η επιτροπή υγείας συνεδρίασε σήμερα (08/07) και αποφάσισε να μειώσει την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα από το 85 στο 80%, στα γήπεδα που έχουν ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων ενώ η είσοδος θα επιτραπεί μόνο προς τους πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με πιστοποιητικό στο 75% της χωρητικότητας (από το 80%).

Το υπόλοιπο 5% θα είναι τα παιδιά τα οποία θα μπορούν να μπαίνουν στο γήπεδο με αρνητικό μοριακό ή rapid test και όχι self test, όπως είχε ανακοινωθεί στις 29 Ιουνίου.

Το ανώτατο όριο προσέλευσης θεατών ορίστηκε στις 25 χιλιάδες στα ανοικτά γήπεδα, ενώ στα κλειστά γήπεδα η προσέλευση θα είναι έως οκτώ χιλιάδες.

Στα γήπεδα που δεν διαθέτουν σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων η προσέλευση θα φτάνει έως το 60%, ενώ το ανώτατο όριο στα συγκεκριμένα γήπεδα θα φτάνει τους 10 χιλιάδες θεατές στα ανοικτά γήπεδα και τους τρεις χιλιάδες θεατές στα κλειστά.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε κατόπιν της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και της έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση προς τις ΠΑΕ, τα αθλητικά σωματεία και τα ΜΜΕ να απασχολούν στους αθλητικούς χώρους εμβολιασμένους επαγγελματίες. Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους που δεν θα είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό PCR (48 ωρών) ή rapid test (24 ωρών) πριν από την έναρξη του εκάστοτε αγώνα.

Ο χρόνος έναρξης ισχύος των ανωτέρω, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες εφαρμογής τους, θα εξειδικευθούν στις Διευκρινιστικές Οδηγίες που θα εκδώσει η ΓΓΑ τις προσεχείς ημέρες και στα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

sport24.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.