Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Στην έκτακτη τηλεοπτική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά μαζί με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσόορδα ανακοινώθηκαν τα παρακάτω νέα μέτρα:

  • Απαγορεύεται από αύριο στις 7 το πρωί η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά για να εξασφαλιστούν στοχευμένοι έλεγχοι στη διάρκεια της ημέρας ενώ από τη Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων.
  • Από Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω Κακαβιάς υποχρεούνται σε 7ήμερη καραντίνα που θα ελέγχεται σύμφωνα με τη διεύθυνση που θα έχει δηλώσει όποιος εισέρχεται στη χώρα.
  • Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, ως τις 31/08. Το όριο αφορά το χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.
  • Εντατικοί έλεγχοι θα γίνουν σε εργοστάσια τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς της Covid εντάσσεται και ο ΕΦΕΤ.
  • Αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου πλέον θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.

Τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν έπειτα απο την συνεχόμενη αύξηση κρουσμάτων στην χώρα.
Σήμερα ανακοινώθηκαν  121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.