Κούγιας: Εκ προμελέτης η δολοφονία Γραικού – Ο δράστης του χρωστούσε πάνω από 200.000, υπάρχουν αποδείξεις

Κούγιας: Εκ προμελέτης η δολοφονία Γραικού – Ο δράστης του χρωστούσε πάνω από 200.000, υπάρχουν αποδείξεις

Για προμελετημένη ανθρωποκτονία του Δημήτρη Γραικού κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας.

Όπως δηλώνει στην Realnews, ο δράστης του χρωστούσε πάνω από 200.000 ευρώ σε «μαύρα» και μάλιστα υπάρχουν αποδείξεις για το χρέος αυτό: Έγγραφες σημειώσεις του Γραικού που βρήκαν τα παιδιά του και παραδόθηκαν την Παρασκευή στην ανακρίτρια. «Ήθελε να τον σκοτώσει γιατί αυτά που του χρωστούσε ήταν πάνω από 200.000 ευρώ. Δεν ήταν το ποσό που λέει. Πρόκειται για 200.000 ευρώ τα οποία ήταν «μαύρα». Ο μόνος που μπορούσε να το αποδείξει ήταν ο Γραικός. Υπάρχουν όμως και σημειώσεις που  αυτός δεν τις ήξερε και τις οποίες δώσαμε την Παρασκευή στην ανακρίτρια. Τις είχε ο Γραικός και τις βρήκαν τα παιδιά του . Φαίνονται από τις σημειώσεις ότι τα ζώα που εσφάγησαν και πήρε ο δράστης είναι αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Από αυτό φαίνεται ότι ήταν προμελετημένο το έγκλημα. Το μεγάλο ποσό που του χρώσταγε από τα ζώα είναι το «μαύρο». Οπότε σκοτώνοντας αυτόν εξαφανίζει και το μαύρο ποσό».

Η οικογένεια Γραικού, η σύζυγος και τα παιδιά του, ζητούν να γίνει αναπαράσταση καθώς πιστεύουν ότι ο δολοφόνος του δικού τους ανθρώπου δεν μπορεί να τέλεσε το έγκλημα μόνος του. Είναι αδύνατον, υποστηρίζει ο κ. Κούγιας ένας άνθρωπος γερός σαν τον Γραικό να δέχτηκε χτυπήματα «σαν σάκος του μποξ» και να μην αντέδρασε αφού ο δράστης δεν είχε ούτε ένα μώλωπα. Συνεπώς, σημειώνει, η αναπαράσταση του εγκλήματος είναι επιβεβλημένη. «Όταν ο δράστης λέει ότι ήταν ένα τυχαίο έγκλημα που δεν ήταν προμελετημένο, ότι μαλώσαμε, τον έσπρωξε, τον χτύπησε, έχασε τις αισθήσεις του και ακολούθως έπεσε επάνω του για να τον συνεφέρει επειδή έχασε τις αισθήσεις του και ότι επειδή έπεσε επάνω του έχει πολτοποιηθεί στα πλευρά του, από την οποία πολτοποίηση επλήγη και ο πνευμονοθώρακας που οδήγησε στην ακατάσχετη αιμορραγία και πέθανε, συνάγεται ότι  θα μπορούσε να σωθεί αν τον πήγαινε στο νοσοκομείο. Η αναπαράσταση γίνεται για να μας πει και να μας δείξει πώς είναι δυνατόν, όταν η ιατροδικαστική έκθεση δεν βρίσκει κανένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, κι από την άλλη πλευρά βρίσκει πολτοποίηση των πλευρών που σημαίνει ότι ένας άνθρωπος γερός σαν τον Γραικό ουσιαστικά δέχτηκε χτυπήματα σαν σάκος του μποξ, χτυπήματα τόσο σκληρά που να σπάσουν τα πλευρά του, δεν  αντέδρασε.  Αυτά διαψεύδουν πλήρως την απολογία του κατηγορουμένου τα οποία δεν μπορεί να έγιναν όπως λέει».

Κατά τον κ. Κούγια υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μόνο η αναπαράσταση του εγκλήματος μπορεί να απαντήσει ενώ πιστεύει ότι ο δράστης είχε συνεργούς. «Πώς είναι δυνατόν ο Γραικός, ο οποίος ήταν ένας  γερός άνθρωπος, που ο κατηγορούμενος λέει ότι συνεπλάκη μαζί του, να μην προλάβει να του κάνει ούτε ένα χτύπημα. Όταν πήγαν εκεί να τον ψάξουν οι συγγενείς του και οι αστυνομικοί, δεν βρήκαν ούτε ένα μώλωπα πουθενά στον δράστη. Άρα λοιπόν συμπλοκή δεν υπάρχει. Στην απολογία του λέει ότι την ώρα που το θύμα είναι εκεί  και τον έχει πάει στην αποθήκη του υπάρχει ένα ακόμη πρόσωπο στη μονάδα του, ένας ο οποίος έχει φέρει μπάζα. Συγχρόνως, πώς είναι δυνατόν σε ώρα εργασίας, μεσημέρι, να μην είναι εκεί εργαζόμενοι και να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα από μία συμπλοκή, να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα από ένα αυτοκίνητο που μπαίνει εκεί, να μην αντιληφθεί τίποτα κανείς από έναν άνθρωπο που είναι ζωντανός  ακόμα και είναι εκεί». 

Όπως σημειώνει ο γνωστός ποινικολόγος: «Είμαι  βέβαιος για το προμελετημένο. Είμαι βέβαιος ότι τουλάχιστον από την ώρα που αποφάσισε να τον σκοτώσει δεν είναι μόνος του και είμαι βέβαιος ότι δεν είναι μόνος του ούτε όταν δέχεται τα χτυπήματα το θύμα. Και το κυριότερο από όλα, σίγουρα δεν έκανε μόνος του όλα αυτά που έκανε μετά».

Στην απολογία του ο δράστης  είχε αποδώσει τη δολοφονία στην «κακιά ώρα» και ότι εκείνη την ημέρα το θύμα τον προκάλεσε. Επέμενε δε, ότι «Δεν υπήρξε μεταξύ μας καμία οικονομική εκκρεμότητα, ο Γραικός είχε εξοφληθεί για το σύνολο της συναλλαγής μας και δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσει την συνεργασία μου αν δεν ήμουν απολύτως συνεπής στις πληρωμές μου. …Ο ισχυρισμός αυτός περί ύπαρξης τόσο υψηλής οικονομικής εκκρεμότητας είναι απολύτως αβάσιμος αφού σε τέτοια περίπτωση ο Γραικός δεν είχε κανένα λόγο να συνεργάζεται μαζί μου…». Επιπλέον αρνήθηκε ότι είχε οποιονδήποτε συνεργό στην πράξη του, χαρακτηρίζοντας την έρευνα περί του αν είχε ή όχι συνεργασία με Ρουμάνους «εντελώς ανυπόστατη και αβάσιμη».

vendo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.