Κωτσιόπουλος: Θα γίνουν και άλλες επιτάξεις κλινικών αν χρειαστεί

Θα γίνουν και άλλες επιτάξεις κλινικών αν χρειαστεί τονίζει ο γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας Γ.Κωτσιόπουλος

Ο γ.γ των Υπηρεσιών Υγείας του υπ. Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος  μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως οι κλινικές που έχουν επιταχθεί στη Β.Ελλάδα  προφανώς και έχουν ξεκινήσει να χρησιμοποιούνται. Εφ όσον παραστεί ανάγκη θα γίνουν και άλλες επιτάξεις. 

Ήδη μεταφέρονται ασθενείς με COVID-19  στο κέντρο αποκατάστασης. Στην Γενική Κλινική μεταφέρονται ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα  και γίνονται και χειρουργεία  ενώ στην κλινική του κ. Σαραφιανού γίνεται προσπάθεια επίλυσης τεχνικών προβλημάτων και μόλις αυτό γίνει εφικτό θα μεταφερθούν και εκεί ασθενείς τις επόμενες μέρες.

Με την δυναμική κατάσταση που εξελίσσεται συνεχώς το Σύστημα Υγείας  για αυτή την εβδομάδα είναι καλυμμένο με τη τρέχουσα επίταξη  είπε ο κ.Κωτσιόπουλος. Συμπλήρωσε ότι η επίταξη δεν είναι μονόδρομος ούτε επιταγή και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία και στις διαβουλεύσεις που γίνονται με τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία. Αναφέρθηκε μάλιστα και στην επικείμενη ανακοίνωση λειτουργίας ιδιωτικής κλινικής στην Θεσσαλία την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ.Κωτσίόπουλος, σχολιάζοντας τα στοιχεία που δόθηκαν για αυξημένο υιικό φορτίο σε 18 περιοχές ότι πολλές περιοχές κοντά στην Θεσσαλονική έγιναν εστίες υπερμετάδοσης .

Σε ότι αφορά τα δεδομένα καταγραφής και τη σαφήνεια της εικόνας που δημιουργούν για την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Κωτσιόπουλος  είπε ότι χρησιμοποιείται το κεντρικό σύστημα δεδομένων όπου μπαίνουν όλα τα δεδομένα του ΕΟΔΥ και δεν διαπιστώνει κάποια καθυστέρηση  και δεν έχει εικόνα ότι υπάρχουν στοιχεία που δεν καταγράφονται ή δεν αξιοποιούνται από τους επιστήμονες.

Ο  κ.Κωτσιόπουλος εκτίμησε πως η κατάσταση του Συστήματος Υγείας είναι αρκετά οριακή  στη Β. Ελλάδα καθώς  υπάρχει σταθερά μεγάλος αριθμός νέων  νοσηλειών,  αν και τα κρούσματα μειώνονται. Μπορούμε να παρέχουμε ασφάλεια 300 κλίνες ΜΕΘ στο σύνολο της Β.Ελλάδας  αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε για κανένα λόγο, τόνισε.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό είπε πως προετοιμάζονται πάνω από 1200 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα που θα μπορούν να εμβολιάσουν 2 εκατομμύρια ανθρώπους το μήνα. Όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο με ασφάλεια θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό, είπε.

vendo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.