Κόκκινο θα φωταγωγηθεί το δημαρχείο Λαγκαδά προς τιμή της Γενοκτονίας των Ποντίων

Φωταγώγηση Δημαρχείου Λαγκαδά για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας

Με τη φωταγώγηση του Δημαρχείου Λαγκαδά σε κόκκινο χρώμα τιμά ο Δήμος Λαγκαδά τη φετινή Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία και για την ασφάλεια όλων των πολιτών, ο Δήμος Λαγκαδά συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων φωτίζοντας συμβολικά το κτίριο του Δημαρχείου με κόκκινο χρώμα, το οποίο αντιπροσωπεύει το αίμα των χιλιάδων θυμάτων της τουρκικής μισαλλοδοξίας.

Η φωταγώγηση του Δημαρχείου Λαγκαδά θα γίνει τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρα 08.00μ.μ. Για ευνόητους λόγους η τελετή θα είναι λιτή και χωρίς προσκεκλημένους.

«Μπορεί οι φετινές εκδηλώσεις να βρίσκονται στη σκιά της πανδημίας η ιστορική μνήμη όμως είναι ζωντανή και άσβεστη για τα χιλιάδες αθώα θύματα των συστηματικών διώξεων και σφαγών που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου, όπως και άλλοι χριστιανικοί πληθυσμοί της Μικράς Ασίας, από το κίνημα των νεότουρκων και των εθνικιστών του Κεμάλ» τονίζει ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης και επισημαίνει:

«Όσοι έχουμε ρίζες από τον μαρτυρικό Πόντο, δεν ξεχνούμε. Οι πληγές από την τουρκική βαρβαρότητα δεν κλείνουν. Η φωταγώγηση του Δημαρχείου είναι ένα χρέος τιμής απέναντι στους προγόνους μας και μια συμβολική πράξη που υπενθυμίζει το διαρκή αγώνα για την ηθική δικαίωση και την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.