Κόκκινο ποτάμι ρυπαίνει την δυτική Θεσσαλονίκη

Κόκκινο ποτάμι ρυπαίνει την δυτική Θεσσαλονίκη

Την Μεγάλη Πέμπτη 16/4 κάποιος οι κάποιοι ασυνείδητοι (πιθανόν βιοτεχνία-εργαστήριο χρωμάτων ή βαφείο υφασμάτων-ρούχων κλπ) προκάλεσαν μεγάλη ρύπανση, ρίχνοντας ανεξέλεγκτα κόκκινα υγρά απόβλητα στο πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου του δενδροποτάμου που διασχίζει τις δυτικές συνοικίες.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης πήγε επί τόπου, είδε και φωτογράφισε τον «κόκκινο» χείμαρρο στο ασκεπές τμήμα του, 1000 μέτρα πριν την εκβολή στη θάλασσα. Ταυτόχρονα επικοινώνησε με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρωί της επομένης ημέρα (Μεγάλη Παρασκευή 17/4) ο δήμαρχος πήγε επί τόπου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Γιουτίκα, αλλά το φαινόμενο δεν υπήρχε. Στη συνέχεια (Μεγάλη Παρασκευή 17/4) ο κ. Κυρίζογλου πραγματοποίησε έλεγχο σε όλο το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κάποια εγκατεστημένη επιχείρηση ή λειτουργία η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει τη συγκεκριμένη ρύπανση.

Θα πρέπει λοιπόν να ελεγχθεί το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται μετά την οδό 28ης Οκτωβρίου δηλαδή προς την πλευρά του δήμου Παύλου Μελά και Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να εντοπισθεί ο ρυπαντής ή οι ρυπαντές.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.