Κ. Ζέρβας: Μπαίνουν τροχονόμοι στους κόμβους ΧΑΝΘ, Μπότσαρη και Β. Όλγας-Εξαντλήθηκαν πλέον οι προσφυγές για τα αρχαία στο σταθμό μετρό Βενιζέλου

Κ. Ζέρβας: Μπαίνουν τροχονόμοι στους κόμβους ΧΑΝΘ, Μπότσαρη και Β. Όλγας-Εξαντλήθηκαν πλέον οι προσφυγές για τα αρχαία στο σταθμό μετρό Βενιζέλου

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη κυρίως στις ώρες αιχμής, έθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, επισημαίνοντας την ανάγκη παρουσίας τροχονόμων σε βασικούς κόμβους.

Ο κ. Ζέρβας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα που έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών σε καθημερινή βάση, και εξήγησε γιατί οι τροχονόμοι είναι απαραίτητοι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Είμαστε σε αυτήν την κατάσταση που ακόμα περισσότεροι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους. Γι’ αυτό πριν από λίγες μέρες απευθύνθηκα στον Τάκη Θεοδωρικάκο που με έφερε σε επαφή εδώ με τον επιθεωρητή εδώ της Αστυνομίας, τον Γενικό Διευθυντή, και τους έθεσα κάποια θέματα.

Το πρώτο ήταν ακριβώς αυτό: παρουσία της Τροχαίας, παρουσία της Αστυνομίας. Μου υποσχέθηκαν ότι θα έχουμε περισσότερη αστυνόμευση, και περισσότερη, αν θέλετε βοήθεια, γιατί δεν είναι μόνο θέμα ξέρετε, αστυνόμευσης και προστίμων, είναι να υπάρχει και η παρουσία των τροχονόμων σε βασικούς κόμβους της πόλης.

Του έθεσα συγκεκριμένους κόμβους: τον κόμβο της ΧΑΝΘ, τον κόμβο στην Μπότσαρη και Βασιλίσσης Ολγας, όπου μου υποσχέθηκαν ότι θα υπάρχουν εκεί τροχονόμοι τις δύσκολες ώρες».

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε ακόμη ότι η βασική λύση στο κυκλοφοριακό είναι η λειτουργία του μετρό και στη συνέχεια η λειτουργία του ΟΑΣΘ και έπειτα οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης (ποδήλατα, πατίνια) «Μετά θα πούμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι κυκλοφοριακά βιώσιμη πόλη», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις εργασίες του μετρό και για τον σταθμό Βενιζέλου τόνισε ότι «εξαντλήθηκαν πλέον οι προσφυγές, δεν υπάρχουν άλλου είδους». «Ότι προσφυγή μπορούσαν να κάνουν την έκαναν, απορρίφθηκαν όλες και έτσι μπόρεσε και προχώρησε το έργο στον σταθμό Βενιζέλου», σημείωσε.

«Κάνω τον σταυρό μου όταν ξεκινήσει το Fly Over από διάφορούς «ευαίσθητους» πολίτες», υπογράμμισε τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφορικά με το ενδεχόμενο προσφυγών και για το συγκεκριμένο έργο.

Η αναφορά στην παρουσία τροχονόμων σε βασικούς κόμβους εδώ:

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.