Λέμε ΟΧΙ στην ΤΙΤΑΝ,της ΚΟΒ Δρυμού του ΚΚΕ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ‘ΤΙΤΑΝ’
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Η Δημοτική Αρχή,προετοιμάζοντας την παραχώρηση έκτασης 85 στρεμμάτων στη βιομηχανία ΤΙΤΑΝ, βάζει μπροστά το Τοπικό Συμβούλιο και ρίχνει το μπαλάκι στους κατοίκους με ένα δημοψήφισμα παρωδία, προσπαθώντας να μετακυλήσει τις ευθύνες αλλού.. Κάποιοι άλλοι διαφωνούν – υποτίθεται – με τα ανταλλάγματα, όμως η ουσία είναι ότι θα παραδώσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έναντι πενιχρών σε κάθε περίπτωση ποσών, δημοτική έκταση στα όρια του χωριού. Για να αυξήσει τα κέρδη της η βιομηχανία, μετατρέπονται ακόμα 85 στρέμματα κρανίου τόπο.
Η ΚΟΒ Δρυμού του ΚΚΕ καλεί όλους τους κατοίκους του χωριού, των γύρω περιοχών, τους εργαζόμενους και άνεργους της περιοχής, να σταθούν εμπόδιο σε κάθε τέτοια μεθόδευση.
• Ο ορυκτός πλούτος αποτελεί δημόσια, λαϊκή περιουσία και δεν μπορεί να παραδίδεται στα χέρια και τις ορέξεις κανενός ιδιώτη, που βέβαια σκοπός του δεν είναι να σεβαστεί ούτε το περιβάλλον, ούτε την ποιότητα ζωής μας. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξασφάλιση γρήγορων και εύκολων κερδών, χωρίς καν να εγγυάται τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
• Κανένα χρηματικό αντάλλαγμα δεν πρόκειται να αναπληρώσει τις καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας. Ήδη επί δεκαετίες χάσκουν μπροστά μας τα παλιά λατομεία, για να μας υπενθυμίζουν ότι οι επιχειρηματίες αυτοί αφήνουν πίσω τους σεληνιακά τοπία, παρά και ενάντια σε οποιαδήποτε δέσμευση.
• Η βιομηχανία ΤΙΤΑΝ προκαλεί ήδη σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα με τη λειτουργία της στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και σε όλη τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη. Πρόσφατη είναι και η απόπειρα παραγωγής ενέργειας με καύση ελαστικών που αποτράπηκε, χάρη στην κινητοποίηση των εργαζομένων όλων των γειτονικών Δήμων.
• Να μην πέσουμε στην παγίδα του « δημοψηφίσματος». Να μην επιτρέψουμε να αποτελέσει το άλλοθι για το ξεπούλημα της γης μας και μάλιστα με την έγκρισή μας.
• Να παλέψουμε για γενναία χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα προέρχεται κυρίως από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, της μεγάλης ακίνητης και κινητής περιουσίας και των ειδών πολυτελείας, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους και να μη καταφεύγουν στην εκποίηση λαϊκής περιουσίας .
Η ΚΟΒ Δρυμού του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του χωριού μας να αντιταχθούμε σε κάθε απόπειρα του Δήμου να ξεπουλήσει τη γη μας και να υποβαθμίσει παραπέρα τη ζωή μας. Καλεί τους εργαζόμενους σε διαρκή αγώνα ενάντια στις σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διαλύουν το λαϊκό εισόδημα και μας εξαθλιώνουν καθημερινά.
Η διέξοδος βρίσκεται στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας και όχι στην υποταγή στους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους.

ΚΟΒ ΔΡΥΜΟΥ του ΚΚΕ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.