Λέσχη Καπνιστών:Δεν είναι «αυτόματη»η έγκρισή τους

ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ : Δεν είναι «αυτόματη»

η έγκρισή τους

          Εκτός από την, ήδη ανακοινωθείσα, ΠΡΩΤΗ Λέσχη Καπνιστών με την επωνυμία THEA Smokers’ Club” (με έδρα την Αθήνα – περιοχή Πλάκας), πλέον έχουν ιδρυθεί πάνω από 10 τέτοιες λέσχες πανελλαδικά.

          Από την πλευρά της εταιρείας “Tobacco Control Consultants – Ειδικοί Σύμβουλοι Επιχειρήσεων”, που επιμελήθηκε της ίδρυσης της παραπάνω Λέσχης Καπνιστών, διευκρινίζεται ότι με βάση τον νέο αντικαπνιστικό Νόμο ΚΑΘΕ ένας ξεχωριστά ιδρυόμενος συλλογικός Φορέας καπνιστών θα αποτελέσει αντικείμενο νομικού ελέγχου εκ μέρους, πρωτίστως, των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, χωρίς να έχουν αυτές οι λέσχες εκ των προτέρων την «έγκριση του Συμβουλίου Επικρατείας» (όπως ανακριβώς αναφέρθηκε σε αρκετά πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα αυτό).

          Προστίθεται, μάλιστα (μέσω της σελίδας που διατηρεί η εν λόγω εταιρεία στο Facebook), ότι μετά τη διενέργεια των προαναφερόμενων υπηρεσιακών ελέγχων θα επιβεβαιωθεί ή όχι η επαρκής νομική στήριξη σε διατάξεις της ισχύουσας αντικαπνιστικής Νομοθεσίας, για την εξαίρεση αυτών των μη κερδοσκοπικών νομικών προσώπων από τη γενική καπνοαπαγόρευση, όσον αφορά κάθε μια ξεχωριστά ελεγχόμενη Λέσχη Καπνιστών σε οποιαδήποτε Περιφέρεια της Χώρας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.