Λειτουργία καταστημάτων και σουπερ μαρκετ – Ανοιχτά αυτή την Κυριακή

Λειτουργία καταστημάτων και σουπερ μαρκετ – Ανοιχτά αυτή την Κυριακή

Υπενθυμίζεται οτι ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 21:00 το βράδυ με 05:00 τα ξημερώματα.

Με τους περιορισμούς σε ισχύ οι πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν σε κάποιο κατάστημα ή σε σουπερ μάρκετ, μπορούν να το κάνουν είτε με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 είτε με τα σχετικά έντυπα. Οι αστυνομικοί έλεγχοι για την αποφυγή διάδοσης του ιού είναι αυστηροί.

Από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο των ειδικών περιπτώσεων.

Τα εμπορικά καταστήματα και τα σουπερ μάρκετ, μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά αύριο  Κυριακή 24 Ιανουαρίου είναι απο τις 11:00 το πρωί.

Γενικοί Κανόνες λειτουργίας:

-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

-Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

-Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

-Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

-Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

-Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

-Ειδικώς τα περίπτερα δύνανται να λειτουργούν 24 ώρες.

-Για τα καταστήματα τροφίμων υπάρχει η υποχρέωση να έχουν κάνει ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια – όπου υφίστανται – με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Το ωράριο λειτουργίας τους είναι προαιρετικό (διευρυμένο) από τις 7:00 έως τις 20:00, καθώς και με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.