Λουκέτα. Η Λεωφόρος Δημοκρατίας έγινε Λεωφόρος…κρίσης (φωτογραφίες)

013Κατεβασμένα ρολλά, λουκέτα, ενοικιαστήρια. Κλειστά καταστήματα στον κεντρικότερο δρόμο  συνεπεία της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα , το Ωραιόκαστρο δεν μπόρεσε να αποτελέσει εξαίρεση. Δεν ήταν μόνο αυτή βέβαια σε έναν δρόμο που τα ενοίκια ήταν κάτι παραπάνω από υψηλά που τείνουν να μεταμορφώσουν την Λεωφόρο Δημοκρατίας σε Λεωφόρο της κρίσης . 011014Πρώτα θύματα των λουκέτων  ήταν τα καταστήματα εστίασης που μετά και την αύξηση και την διατήρηση του ΦΠΑ στο 23% δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν.

010

Ακολούθησαν καταστήματα ένδυσης , υπόδησης κ.α. Μοναδική εξαίρεση μια μπυραρία που άνοιξε τον περασμένο χειμώνα κι ελπίζουμε να μην είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Όχι μόνο επιβίωσε το πρώτο δύσκολο για κάθε επιχειρηση διάστημα αλλά έχει μετατραπεί σε λιγότερο από ένα χρόνο σε σημείο αναφοράς και συνάντησης για κατοίκους και μη. Άρα δείχνει πως υπάρχει λύση ακόμα και σε τέτοιες δύσκολες εποχές

 

012

vendo

4 ΣΧΟΛΙΑ

      • Αλέξανδρε που είδες την ζήλια; Αυτή η αγορά δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αγορά αν οι επαγγελματίες πρώτοι δεν αρχίσουν να σέβονται τους πελάτες τους. Δεν ζούμε καθόλου μακρυά από άλλα οργανωμένα εμπορικά κέντρα. Έχει κι αλλού πορτοκαλιές, αν είσαι έμπορος ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Κι εγώ είμαι και για αυτό την έκανα από αυτή την αγορά με ελαφρα πηδηματάκια. Που την είδες βέβαια την ζήλεια είναι άλλο θέμα. Θυμάσαι μια παροιμία για την μύγα που μυγιάζεται;

  1. ΣΤΟ “Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ” ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΩ 10 ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΩΝΤΟΣ . ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ “ΚΑΚΟΥΣ” ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ (ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΥΓΑ) ΚΑΛΩΣ ΠΗΡΕΣ ΕΣΥ ΤΑ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ Σ΄ “ΕΔΙΩΧΝΕ” Η ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ……….

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.