Μέτρα για τα αδέσποτα και την καθαριότητα των δημόσιων χώρων από τον δήμο Ωραιοκάστρου και την αρμόδια αντιδημαρχία

Μέτρα για τα αδέσποτα και την καθαριότητα των δημόσιων χώρων από τον δήμο Ωραιοκάστρου και την αρμόδια αντιδημαρχία

Στη λήψη δραστικών μέτρων για τον περιορισμό των προβλημάτων με τα αδέσποτα, αλλά και την αποτροπή των φαινομένων ρύπανσης σε δημόσιους χώρους από οικόσιτα δεσποζόμενα ζώα, προχώρησε στην τελευταία συνεδρίαση της, η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων του δήμου Ωραιοκάστρου.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση έντεκα (11) αδέσποτων σκύλων από τρεις περιοχές της δημοτικής σνότητας Ωραιοκάστρου, μετά από καταγγελίες δημοτών ότι δέχτηκαν επιθέσεις από τα συγκεκριμένα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Παλαιοκάστρου (οδός Μακεδονίας), στην οδό Βενιζέλου (κοντά στην Παιδόπολη), καθώς και στην τοποθεσία Αλώνια.
[εκτος τα δυο σκυλιά απο την οδό Κομνηνών με Λ.Δημοκρατίας που είχαν αναφερθεί στο συμβούλιο της πενταμελούς επιτροπης,δεΐτε σχετικά ΕΔΩ]

Σε ό, τι αφορά στους δεσποζόμενους σκύλους, η επιτροπή υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες τους ότι θα πρέπει να φροντίζουν σχολαστικά για την τήρηση της καθαριότητας των δημόσιων χώρων και ανακοινώνει ότι στο εξής οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι και κανονισμοί.

Ειδικότερα, καλεί τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να τα έχουν υπό τη στενή επίβλεψή τους όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και πάντα να χρησιμοποιούν το ειδικό λουρί, ενώ θα πρέπει να έχουν σταθερά μαζί τους γάντια και σακούλες για να απομακρύνουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους.

Σε όσους εντοπιστούν να μην τηρούν τους συγκεκριμένους κανόνες θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους έως και 300 ευρώ.

Επιπλέον, ο δήμος Ωραιοκάστρου εφιστά την προσοχή των ιδιοκτητών σκύλων στην υποχρέωσή τους για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων (να φέρουν μικροτσίπ). Σε όσους διαπιστωθεί ότι δεν τηρούν τη συγκεκριμένη επιταγή της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα που αγγίζουν έως και τα 500 ευρώ.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.