Μέτρα για την οπαδική βία: Κλείνουν έως 31 Ιουλίου όλοι οι σύνδεσμοι οπαδών

Μέτρα για την οπαδική βία: Κλείνουν έως 31 Ιουλίου όλοι οι σύνδεσμοι οπαδών

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την έναρξη της ενημέρωσης σημείωσε ότι κεντρική προτεραιότητα των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που ανακοινώνονται αυτή τη στιγμή, είναι η αρχή μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε βίαιη και κακοποιητική συμπεριφορά.

 

Θεοδωρικάκος: Θα ευχόμουν να μη δίναμε σήμερα αυτή τη συνέντευξη και να υπήρχε ο Άλκης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε: «Θα ευχόμουν να μη δίναμε σήμερα αυτή τη συνέντευξη και να υπήρχε ο Άλκης».

 

«Ήρθε ώρα αντί να σκοτώνονται τα παιδιά μας, να σκοτώσουμε την «Λερναία Ύδρα» στα γήπεδα. Κανείς δεν δικαιούται να λείπει από το προσκλητήριο ενάντια στη βία», είπε κ. Θεοδωρικάκος.

 

«Για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των 12 δολοφόνων του Άλκη κατέστη ζήτημα τιμής. Το μήνυμα είναι σαφές: Για την ΕΛ.ΑΣ. ο νόμος είναι ίδιος για όλους. Εκλεισε μέσα δύο εβδομάδες 67 συνδέσμους χούλιγκαν σε όλη τη χώρα και προχώρησε σε 17 συλλήψεις», πρόσθεσε.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος αφορούν στα εξής:

Συνεχίζουμε τους ελέγχους σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών που λειτουργούν και όσοι δεν πληρούν τις προβλέψεις του Νόμου θα σφραγίζονται. Η ΕΛΑΣ θα είναι πολύ αυστηρή στην εφαρμογή των νομοθετικών παρεμβάσεων που θα ανακοινώσουν οι δύο συνάδελφοί μου.

 

Οι ανώνυμες εταιρείες του χώρου του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, έχουν την ευθύνη να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν το σύστημα καμερών που παρακολουθούν τις εξέδρες των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Και θα ελεγχθούν γι’ αυτό. Αυτή η μέθοδος διασφαλίζει την εφαρμογή του μέτρου της ταυτοποίησης του κατόχου κάθε εισιτηρίου και συγκεκριμένης θέσης στο γήπεδο.

 

Υλοποιούμε πρόγραμμα εκπαίδευσης του Αστυνομικού προσωπικού με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, διότι οι ανήλικοι είναι συνήθως τα θύματα προσηλυτισμού των χούλιγκαν. Έχουμε εξειδικευμένες ομάδες με τη συμμετοχή ψυχολόγων, ώστε να μπορούμε να προσεγγίσουμε τους νέους με τον σωστό τρόπο. Στο ίδιο πλαίσιο, προχωράμε σε εκπαιδευτικές ανταλλαγές με αξιωματικούς άλλων χωρών, και ιδιαίτερα της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Αναβαθμίζουμε τη διαρκή εποπτεία των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας με την καθημερινή εμπλοκή ανώτατου αξιωματικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα του εκάστοτε Υπαρχηγού της.

 

Κατά αυτόν τον τρόπο, εντατικοποιείται το πλαίσιο των ελέγχων και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή μας ικανότητα, ώστε να περιοριστεί ο ζωτικός χώρος δράσης αυτών των εγκληματικών ομάδων και να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το φαινόμενο του χουλιγκανισμού.

 

«Μπορούμε; Ναι μπορούμε. Μπορούμε όμως όλοι μαζί! Πολιτεία, σωματεία, πολίτες, Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Ιπποκράτης είχε πει: “Κάλλιον Του Θεραπεύειν Το Προλαµβάνειν…”. Και αυτό πρέπει να πράξουμε άμεσα, ώστε να μην χαθούν άλλα παιδιά μας, και να έχουμε ως αποτέλεσμα το νους υγιής εν σώματι υγιή, που θα συνοδεύεται πάντα σε κάθε άθλημα από το ευ αγωνίζεσθαι», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.