Μαθήματα Αλληλεγγύης από τους μαθητές/τριες του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Την Τετάρτη 23/12/2015 αντιπροσωπεία μαθητών/τριών μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας με την συνοδεία του εκπαιδευτικού Χατζηγεωργίου Γιώργου, επισκέφθηκαν το «Σπίτι της Αρσις» και τον Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου (Τράπεζα τροφίμων Ενοριακού Φιλόπτωχου ταμείου) και παρέδωσαν τρόφιμα στους υπεύθυνους κ Λάζαρο Δούνδη και στον π. Εμμανουήλ αντίστοιχα.
Οι μαθητές/τριες το προηγούμενο διάστημα είχαν συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσό, με το οποίο αγόρασαν τρόφιμα (κρέας και τυρί) τα οποία προσέφεραν στους δύο παραπάνω φορείς. Όπως ενημερώθηκαν σχετικά, στο «Σπίτι της Αρσις» φιλοξενούνται αυτή την στιγμή 21-23 παιδιά (οι χώρες προέλευσης είναι κυρίως Αφγανιστάν, Πακιστάν και Συρία, υπάρχουν όμως παιδιά από Μαρόκκο, Αίγυπτο, Ιράν κλπ) και οι ανάγκες είναι μεγάλες.
Ο π.Εμμανουήλ, ενημέρωσε τους μαθητές/τριες, λέγοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται αφορά 185 συμπολίτες που έχουν ανάγκη βοήθειας και τροφής και ξενάγησε τους μαθητές στα καινούργια μαγειρεία λέγοντας ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες των μαγειρείων και θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συσσίτιο καθημερινά.
Παράλληλα, το 15μελές του σχολείου και ο διευθυντής κ Μιχαηλίδης Βασίλειος διοργάνωσαν έρανο αγάπης μεταξύ των μαθητών, στον οποίο συνεισέφεραν οι μαθητές και όχι μόνο (την προσπάθεια στήριξαν εκπαιδευτικοί, φίλοι, γονείς κ.ά) και το ποσό που συγκεντρώθηκε δόθηκε σαν βοήθεια σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
1
2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.