Μαθητικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Μαθητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας “Νέο Λύκειο”, καθώς και για τις ελλείψεις στα σχολεία.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία και θα ακολουθήσει στις 12:00 μαθητικό συλλαλητήριο.

Στη ανακοίνωση τους οι μαθητές, αναφέρουν:

”Mετά το μεγάλο αγωνιστικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας ενάντια στο Νέο νομοσχέδιο, “Νέο Λύκειο” έκτρωμα, που φέρνει η Κυβέρνηση αλλά και ενάντια σε όλα τα νέα οξυμένα προβλήματα σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ όλης της χώρας, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης δίνει αγωνιστικό ραντεβού τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη στις 11:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Απόφαση η οποία αγκαλιάστηκε από δεκάδες σχολεία της Θεσσαλονίκης, μέσα από συζητήσεις και συνελεύσεις μαθητικών συμβουλίων αλλά και ολόκληρων σχολείων. Τα σχολεία της πόλης δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού , ενάντια στο “Νέο Λύκειο” και ενάντια στη πολιτική που έχει αφήσει τα σχολεία μας με δεκάδες προβλήματα όπως ελλείψεις σε μαθητική στέγη και μεταφορές, ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, κλείσιμο τμημάτων κατευθύνσεων στα ΓΕΛ, κλείσιμο ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Τη  Δευτέρα 29 Οκτώβρη στις 11:00 με μαθητική συναυλία και στις 12:00 με μαθητικό συλλαλητήριο , οι μαθητές κάνουμε το δικό μας αγώνα, για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολοκληρωμένα, δεν θα μας εξοντώνει και δε θα κοιτάει στη τσέπη εμάς και τις οικογένειές μας”.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν είναι:

5ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης,

1ο ΓΕΛ Καλαμαριάς,

ΕΠΑΛ Δημόκριτος,

1ο ΓΕΛ Ωραικοκάστρου,

Γυμνάσιο Μηχανιώνας,

Πειραματικό σχολείο,

Νεάπολης,

2ο ΓΕΛ Πολιχνης,

4ο Γυμνάσιο Συκεών,

Καλλιτεχνικό σχολείο,

Μουσικό σχολείο,

1ο Γυμνάσιο Μενεμένης,

7ο Γυμνάσιο Αγ.Παύλου,

2ο Γυμνάσιο Συκεών.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.