“Ματωμένα Χώματα” απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρυμού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού φιλοξενεί την θεατρική παράσταση “Ματωμένα Χώματα” της Διδούς Σωτηρίου σε θεατρική διασκευή του καθηγητή Ζουμπούλη Παπαπαρασκευά από το Επαγγελματικό Λύκειο Σίνδου την Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014, στις 21:15 στο Ανοιχτό Θέατρο «Τσούκες» Δρυμού. Εισιτήριο για την παράσταση δεν έχει οριστεί· αντί εισιτηρίου περιέρχεται ένα κουτί, στο οποίο ο καθένας συμμετέχει με ό, τι αντίτιμο θέλει για να καλυφθούν τα έξοδα της παράστασης. Η παράσταση αυτή έχει παρουσιαστεί περισσότερες από δεκαπέντε φορές σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς, σχολεία και ιδρύματα (Χαρίσειο Γηροκομείο, θεραπευτική κοινότητα ΙΘΑΚΗ κ.α.) και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Παραστάσεις δόθηκαν και σε δύο πόλεις της Γερμανίας (Ντίσελντορφ και Γκέτεσλο), μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας του Ντίσελντορφ.

Λίγα λόγια για το έργο
Οι μαθητές σε ρόλο προσφύγων που επιβιώσαν της Γενοκτονίας, αφηγούνται με συγκλονιστικό τρόπο τις περιπέτειες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη διάρκεια εκείνης της ταραγμένης περιόδου. Η παράσταση πλαισιώνεται από μουσική και ζωντανή εκτέλεση τραγουδιών της εποχής από μαθητές του σχολείου με εξαιρετικές φωνές και σύμφωνα με το πνεύμα του έργου.

Η θεατρική ομάδα του ΕΠΑΛ Σίνδου
Η θεατρική ομάδα του Ε.Π.Α.Λ. Σίνδου αποτελείται από 20 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 16 – 18 ετών. Οι πρόβες γίνονται τα απογεύματα, καθώς οι μαθητές δεν επιθυμούν να χάνουν μαθήματα από το σχολείο. Το προηγούμενο έργο («Δέσε με, εγώ θα τα σπάσω όλα» του Ντάριο Φο) που ανέβασαν τα παιδιά πήρε το πρώτο βραβείο στους καλλιτεχνικούς αγώνες Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ φέτος ανέβασαν την παιδική παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου», που παίχτηκε σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης.

image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.