«ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ» – Οι απόγονοι διηγούνται – Στο ανοιχτό θέατρο “ΤΣΟΥΚΕΣ” Δρυμού

«ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ» – Οι απόγονοι διηγούνται –
Στο ανοιχτό θέατρο “ΤΣΟΥΚΕΣ” Δρυμού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ», που αποτελεί διασκευή του βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ», στο ανοιχτό θέατρο “ΤΣΟΥΚΕΣ” Δρυμού.

Το εμβληματικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας παρουσιάζεται φέτος με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι κάτοικοι της Τρίγλιας Βιθυνίας που δημιούργησαν τη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής βίωσαν τον πόνο, τη βία και τον ξεριζωμό και οι απόγονοι τους διηγούνται όλα τα γεγονότα εκείνης της τραγικής περιόδου.

Για την πραγματοποίηση της παράστασης συνεργάστηκαν: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού, το παράρτημα του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών Χαλκιδικής και ο Σύλλογος Μικρασιατών Θρακιωτών «Τα Μικράλωνα».

Κυριακή 26 Ιουνίου στις 21.30 στο Ανοιχτό Θέατρο “ΤΣΟΥΚΕΣ” Δρυμού

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Παπαπαρασκευάς Ζουμπούλης

Λίγα λόγια το έργο:

Οι ηθοποιοί σε ρόλο προσφύγων που επιβίωσαν της Γενοκτονίας, αναβιώνουν με συγκλονιστικό τρόπο τις περιπέτειες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη διάρκεια εκείνης της ταραγμένης περιόδου. Το έργο μεταφέρει τον θεατή στην πραγματικότητα της εποχής εκείνης, με τον αέρα, τους ήχους, τις μυρωδιές, τις εικόνες της καθημερινότητας των διαφόρων εθνικοτήτων που ζούσαν στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπως επίσης και τον πόνο, τη βία και τις αδυσώπητες συνθήκες του πολέμου. Η παράσταση πλαισιώνεται από μουσική και ζωντανή εκτέλεση τραγουδιών της εποχής από επαγγελματίες τραγουδιστές και σύμφωνα με το πνεύμα του έργου.

Είσοδος: 5€ | 3€ (παιδιά άνω των 12 ετών)

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.