Μαύρη επέτειος σήμερα για το Μάτι

Μαύρη επέτειος σήμερα για το Μάτι

Ένας χρόνος  ακριβώς συμπληρώνεται σήμερα από την ανείπωτη τραγωδία της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι που άφησε πίσω της 102 θύματα, προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή και άφησε στάχτη έναν ολόκληρο οικισμό.

Στην επιμνημόσυνη δέηση στις 9.30 στον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου παρέστη ο πρωθυπουργός.

Λόγω των εκδηλώσεων μνήμης στην ευρύτερη περιοχή, θα ισχύσουν από αυτή την ώρα ως τις 2 το μεσημέρι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους Δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου. 

Εξάλλου στις 7 το απόγευμα οι πυρόπληκτοι της Κινέττας προγραμματίζουν συμβολική συγκέντρωση στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε σειρά παρεμβάσεων για την ανακούφιση των πληγέντων.

Συγκεκριμένα, αποδεσμεύονται 31 εκ. ευρώ για τους πληγέντες από τον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής.

Οι βαριά εγκαυματίες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε φάρμακα, θεραπεία και κάθε άλλη ιατρική παροχή, ενώ επίσης οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ, με τη διάθεση 10 εκ ευρώ από τον λογαριασμό αρωγής, μέτρο που αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους.

Επίσης, άμεσα θα καθαριστεί το οικόπεδο στο Νέο Βουτζά στο οποίο συγκεντρώθηκε και παραμένει από πέρυσι τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιέρχεται στην Κεντρική Διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών και συγκροτείται σε φορέα αστική μη κερδοσκοπική εταιρία για την κατάρτιση σχεδίου  αποκατάστασης των οικισμών στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά και την Κινέττα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.