Μείωση του ΕΝΦΙΑ στις περιοχές με HOTSPOT και επιδοτήσεις ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων

Μείωση του ΕΝΦΙΑ στις περιοχές με HOTSPOT και επιδοτήσεις ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων

Τα τελευταία χρόνια, πολλές περιοχές της χώρας μας δέχονται μεγάλο αριθμό μεταναστών, κυρίως οι περιοχές με δομές φιλοξενίας. Οι κάτοικοι τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία τεράστια ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση.

Η έλλειψη της δυνατότητας να περιθάλψουμε με αξιοπρέπεια όλους αυτούς τους ανθρώπους από την δική μας πλευρά και η αδιαφορία της υπόλοιπης Ευρώπης, κατέστησαν την χώρα μας αποθήκη ανθρώπινων ψυχών. Όλα αυτά, έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση αυτών των περιοχών, τόσο στην πραγματική οικονομία τους, όσο και στην <<προς τα έξω>> εικόνα τους. Εγκληματικές πράξεις, ταλαιπωρημένοι μετανάστες, αγανακτισμένοι κάτοικοι, είναι λίγες από τις λέξεις που περιγράφουν την εικόνα και την κατάσταση που επικρατεί. Είναι λοιπόν ανάγκη, να υπάρξει άμεση παρέμβαση της πολιτείας, για την οικονομική ενίσχυση όλων των πολιτών που διαμένουν σε αυτές τις περιοχές.

Προτείνω λοιπόν: -Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ στα κενά ακίνητα ,καθώς λόγω της κατάστασης δυσχεραίνει η εκμετάλλευση τους από τους ιδιοκτήτες -Απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου σε όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται από το μεταναστευτικό -Οικονομική ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρήσεων με έμμεσους και άμεσους τρόπους (απαλλαγή δημοτικών τελών, χρηματοδότηση τους) -Κίνητρα και χρηματοδοτήσεις για την δημιουργία νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων -Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση των δήμων και των κοινοτήτων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα ανακούφισης για όλους τους φορολογουμένους, που οι περιουσίες τους και οι δραστηριότητες τους, επηρεάστηκαν από το μεταναστευτικό.

Η πρόταση μου έχει ώς στόχο, να βάλει στο <<κάδρο>> των συζητήσεων, την οικονομική ενίσχυση όσων  επηρεάζονται απο το μεταναστευτικό.

Αντώνης Μάνος Λογιστής-Φοροτεχνικός
Οικονομικός συντάκτης
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.