Μεγάλο ενδιαφέρον απο τις κατασκευαστικές για τα σχολεία της Θεσσαλονίκης μέσω ΣΔΙΤ

Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστικοί Όμιλοι της χώρας έδωσαν το “παρών” στο διαγωνισμό για  για το έργο Σχεδιασμός, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία 17 Σχολικών Μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 160 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την πρώτη φάση του έργου που προωθείται από τις “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, που εποπτεύεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκδήλωσαν ενδιαφέρον 8 εταιρείες – σχήματα.

Πρόκειται για τις: Άκτωρ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ, ΕΚΤΕΡ – ΕΡΕΤΒΟ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, REDEX – Intrakat, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – Α.Τ.Ε.Σ.Ε, TEKΑΛ και Μηχανική.

Να σημειωθεί ότι η Μηχανική η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για το έργο έχει απωλέσει το εργοληπτικό της πτυχίο, ωστόσο σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας ζητά να εξεταστούν ισοδύναμα προσόντα.

Τα σχήματα που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα κληθούν να δώσουν τις οικονομικές προσφορές τους και τελικώς να επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου.

Η διάρκεια του έργου έχει σε 27 έτη, εκ των οποίων τα δύο πρώτα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης θα αφορούν την κατασκευή των σχολικών συγκροτημάτων και εν συνεχεία τη λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη των σχολείων.

Τα σχολεία που θα κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ, βρίσκονται στους Δήμους Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Πυλαίας, Χορτιάτη και Κατερίνης.

capital.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.