Μεσίστια σήμερα η σημαία του ΕΕΘ -Ζορπίδης: «μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα και τον Χριστιανισμό»

Μεσίστια σήμερα η σημαία του ΕΕΘ
Ζορπίδης: «μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα και τον Χριστιανισμό»

Μεσίστια κυματίζει σήμερα η ελληνική σημαία στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη πένθους για τη βεβήλωση του ιερού μνημείου της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης από το καθεστώς Ερντογάν.

Με απόφαση του Προέδρου του Μιχάλη Ζορπίδη, αντιπροσωπεία της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Θ. θα παραστεί σήμερα στον Εσπερινό στο ναό της Τού Θεού Σοφίας όπου θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος και Παρακλητικός Κανών, ούτως ώστε να τονιστεί η –έστω και με συμβολικό τρόπο- συμμετοχή της τάξης των επαγγελματιών στις εκδηλώσεις πένθους.

«Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα, όχι μόνο για εμάς τους Ορθοδόξους, όχι μόνο για όλους τους Χριστιανούς αλλά για όλη την ανθρωπότητα, η ηγεσία της οποίας ανέχεται τις προκλήσεις, τις εισβολές και τις παρανομίες από ένα κράτος- ταραχοποιό. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων γι’ αυτό το «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» που πρέπει να κυριαρχήσει απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν», τόνισε σε δήλωση του ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.