Μεταφέρθηκαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 τα έργα αποχέτευσης χωρίς να απενταχθούν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεταφέρθηκαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020
τα έργα αποχέτευσης Μελισσοχωρίου, Πενταλόφου και Νεοχωρούδας χωρίς να απενταχθούν

Στην Αθήνα βρέθηκε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, όπου και συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠΠΕΡΑΑ και τους συνεργάτες του, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για τα έργα αποχέτευσης Μελισσοχωρίου, Πενταλόφου και Νεοχωρούδας καθώς επίσης για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κονταξοπούλειου, έργα τα οποία είχαν μείνει στάσιμα από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, όπως ενημέρωσε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, προέβη σε συμφωνία με τον κ. Νικόλαο Μαμαλούγκα, ώστε τα έργα αποχέτευσης Μελισσοχωρίου, Πενταλόφου και Νεοχωρούδας να μεταφερθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, καθώς, όπως τόνισε και ο ίδιος, είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν ως τις 31/12/2015, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για έργα το κόστος των οποίων δεν ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ. «Η μεταφορά των δύο αυτών σημαντικών έργων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 ήταν αναγκαία και αποτελεί τη μοναδική ανώδυνη λύση, ώστε να μην απενταχθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβότσης.

Αναφορικά με το έργο της αποχέτευσης του Μελισσοχωρίου, ο κ. Γαβότσης, υποστήριξε ότι ολοκληρώθηκε η τροποποίηση της αρχικής μελέτης του έργου, ωστόσο, όπως εξήγησε, προέκυψε ένα νέο υποέργο και μια υπέρβαση κόστους της τάξης του 1.200.000 ευρώ, σε σχέση με το όριο ένταξης στο ΕΠΠΕΡΑΑ, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαίο να βρεθεί άλλη πηγή χρηματοδότησης ή να καταβάλει το επιπλέον κόστος ο δήμος, δεδομένου ότι το ΕΠΠΕΡΑΑ δεν επιδέχεται ούτε ένα ευρώ αύξηση στο αρχικό κόστος. Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου δήλωσε ότι συμφώνησε το εν λόγω έργο να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και να γίνει νέα δημοπράτηση. Μάλιστα, ο κ. Γαβότσης δήλωσε ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016.

Αναφορικά με το έργο της αποχέτευσης Πενταλόφου και Νεοχωρούδας, ο κ. Γαβότσης δήλωσε ότι και αυτό θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί έως τον ερχόμενο Μάρτιο και να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016. Στο σημείο αυτό, ο κ. Γαβότσης επισήμανε ότι τα έργα αυτά θα μεταφερθούν στην Περιφέρεια, με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ, εξηγώντας παράλληλα στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου δε θα χάσει σε καμία περίπτωση τη δυνατότητα ένταξης νέων έργων στο ΕΣΠΑ στο προσεχές μέλλον.

Αναφορικά με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κονταξοπούλειου ο κ. Γαβότσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη νομική υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ και εντός των ημερών αναμένεται να βρεθεί λύση.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας

και δημοσίων σχέσεων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.