Μετρό Θεσσαλονίκης: Εκτάκτως κλειστοί 5 σταθμοί στο κέντρο την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου – Εκτός λειτουργίας ανελκυστήρας στη «Μίκρα»
Σημαντικές τροποποιήσεις στη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκαν για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026, λόγω των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης, αλλά και τεχνικών εργασιών.
1. Προσωρινό κλείσιμο 5 κεντρικών σταθμών
Κατόπιν εντολής των αστυνομικών αρχών, από τις 09:00 π.μ. της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2026, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των εξής σταθμών:
-
«Δημοκρατίας»
-
«Βενιζέλου»
-
«Αγίας Σοφίας»
-
«Σιντριβάνι»
-
«Πανεπιστήμιο»
Οι παραπάνω σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις. Η επαναλειτουργία τους θα γίνει μετά από νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ.
2. Εργασίες συντήρησης στον Σταθμό «Μίκρα»
Παράλληλα, την Τετάρτη 21/10/2026 και την Πέμπτη 22/10/2026, ο εσωτερικός ανελκυστήρας του σταθμού «Μίκρα» (που συνδέει το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων με το επίπεδο της αποβάθρας) θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως τις 14:00 και τις δύο ημέρες, λόγω προγραμματισμένων τεχνικών εργασιών.
Πανεκπαιδευτική Απεργία & Στάση Εργασίας: Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

















































