Με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου – Τι συζήτησαν

Με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου – Τι συζήτησαν

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Τσαϊρίδης, αποδέχτηκε την πρόσκληση και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κ. Παντελή Τσακίρη. Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η επίθεση σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο.

Κατά κύριο λόγο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έλλειψη αστυνόμευσης, η οποία έχει επιφέρει αίσθημα ανασφάλειας στους δημότες και έχει δώσει πεδίο δράσης σε παραβατικά άτομα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης επισήμανε ότι το ΤΑ Ωραιοκάστρου, όπως και τα περισσότερα Τμήματα Ασφαλείας, παρουσιάζει έλλειψη προσωπικού. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί μια εποχούμενη περιπολία ανά 8ωρο και εκτελείται μια κοινή περιπολία του ΤΑ Ωραιοκάστρου και του ΤΑ Δέλτα. Αυτό είναι δώρο άδωρον, καθώς δημιουργεί μια αχανή περιοχή αστυνόμευσης, που εμπεριέχει 2 βιομηχανικές περιοχές και δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα και μόνο όχημα.
Ο κ. Δήμαρχος από πλευράς του, ανέφερε ότι έχει τη βούληση να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών Υπηρεσιών, παραχωρώντας στην Ελληνική Αστυνομία κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ωραιοκάστρου. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε, παρά τις επιστολές που έχει αποστείλει προς την φυσική και πολιτική Ηγεσία του Σώματος, ακόμα δεν έχει λάβει κάποια απάντηση.
Θα περιμέναμε ότι η Ηγεσία μας θα αξιοποιούσε άμεσα μια τόσο γενναιόδωρη κίνηση, ιδίως όταν η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας το 2017, βασίστηκε αποκλειστικά στην άνευ κόστους στέγαση των Υπηρεσιών. Καθώς, αρκετά Τμήματα φιλοξενούνται σε κακοσυντηρημένα και επισφαλή κτίρια, ελπίζουμε ότι η Ηγεσία θα αποκριθεί θετικά στην πρόταση του κ. Δημάρχου.
Κλείνοντας, τονίσαμε ότι πάγια θέση της Ένωσής μας είναι η ουσιαστική ενίσχυση των ΑΤ και ΤΑ, τα οποία αποτελούν “κύτταρο” της αστυνόμευσης και “βιτρίνα” της ΕΛΑΣ. Για να έχουμε ασφαλείς Δήμους και χαμηλούς δείκτες μικροεγκληματικότητας, τα Τμήματα πρέπει να είναι υπέρπληρη και όχι ελλειμματικά.

vendo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.