Μια “Σούλα” πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά – Το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης

Μια “Σούλα” πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά – Το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης

Την Παρασκευή παραλάβαμε μία τραυματισμένη Σούλα (Morus bassanus). Το πουλί είχε εγκλωβιστεί σε παγίδα ψαρά και δεν μπορούσε να πετάξει. Όταν ο κ. Κώστας Μ. είδε το πουλί, αμέσως το απεγκλώβισε και στη συνέχεια το ζώο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις μας. Το πουλί έχει τραυματιστεί στη δεξιά του φτερούγα, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι με τη φροντίδα μας θα καταφέρει να ξαναπετάξει. Πρόκειται για ενήλικο αναπαραγωγικό άτομο, κάτι το οποίο μας κάνει να απορούμε για το ότι βρέθηκε αυτή την εποχή μακριά από τις περιοχές αναπαραγωγής του είδους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης το οποίο φωλιάζει σε αποικίες που δημιουργεί συνήθως σε βραχώδη νησιά. Συναντάται κυρίως στο Βόρειο Ατλαντικό, αλλά και τη Μεσόγειο. Σπάνια όμως έχει κανείς τη δυνατότητα να συναντήσει στη χώρα μας. Τρέφεται με ψάρια τα οποία πιάνει βουτώντας από ψηλά, ενώ με αυτό τον τρόπο μπορεί να καταδυθεί στη θάλασσα σε βάθη 25-30 μέτρα. Η καταγραφή αυτή αποτελεί τη δεύτερη επιβεβαιωμένη για το Θερμαϊκό κόλπο. Μακάρι να καταφέρει να πετάξει πάλι και να πάνε όλα καλά!

Δράση για την Άγρια Ζωή

Η Δράση για την Άγρια Ζωή είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ως σκοπό έχει την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον, την διατήρηση της βιοποικιλότητας του τόπου μας, καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Για την περίθαλψη των άγριων ζώων λειτουργεί νοσοκομείο στο Δήμο Δέλτα, του νομού Θεσσαλονίκης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.