Μια συγκλονιστική τελευταία παράσταση σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα η Θεσσαλονίκη τιμά τον Πόντο 

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί η παράσταση που μέσα σε αντίξοες συνθήκες παραμένει ενεργή.
Απο εδώ θα πέσει η καλοκαιρινή αυλαία του θιάσου που στην περιοδεία του κατάφερε να συγκλονίσει το κοινό.

 Νόστος ρίζα μ΄και κλαδί μ’ 

Μία παράσταση ορόσημο, ιστορική αναδρομή, του Δημήτρη Πιπερίδη που αποτυπώνει  την πραγματικότητα των γεγονότων με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Τάκη Βαμβακίδη, του Αλέξη Παρχαρίδη, της Μάγδας Πένσου και της Έλενας Νεανίδη.

Ο Τάκης Βαμβακίδης συνδέει άρτια τη συνέχεια του ρόλου του από το κόκκινο ποτάμι στον Παντελή.  η παράσταση αυτή συγκλονίζει και μένει χαραγμένη στη μνήμη κάθε θεατή γνωστή ή μη για  για όλα τα δεινά που έζησαν οι πόντιοι.

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου ώρα 9:00 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, ο σφυγμός του Πόντου θα είναι εκεί!!

Η βραδιά θα έχει τιμητικό χαρακτήρα, στον άνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του για την Γενοκτονία του Πόντου. Τον άνθρωπο, που μέσα από τις μελέτες και το συγγραφικό του έργο, ανέδειξε την Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και φώτισε τις μαύρες σελίδες της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Τον ομότιμο καθηγητή Κωνσταντίνο Φωτιάδη.

Το έργο
Μια οικογένεια ευκατάστατων εμπόρων της Τραπεζούντας στοιβαγμένη σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο λιμάνι του Βατούμ.
Τι τους ξημερώνει;
Στο αποκορύφωμα της ιστορικής του περιπέτειας ένας λαός που σύντομα δε θα έχει πατρίδα, αναζητά ένα αύριο.
Μπορεί να το βρει στην Ελλάδα, τη χώρα που έμαθαν να αγαπούν, αλλά δεν την είδαν ποτέ;
Μια χαρακτηριστική αλλά άγνωστη στους πολλούς πτυχή του δράματος του Ελληνισμού του Πόντου: οι μέρες στο Βατούμ, όταν χιλιάδες Πόντιοι τόσο από τον ίδιο τον ιστορικό Πόντο όσο και από τις ακμάζουσες άλλοτε κοινότητες της καταρρέουσας τσαρικής Ρωσίας «συνωστίζονται» αναμένοντας το καράβι που θα τους φέρει στην Ελλάδα.

Θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού
Εισιτήρια διαθέσιμα και στην είσοδο

 

O Τάκης Βαμβακίδης μιλάει για την Γενοκτονία των Ποντίων και για την παράσταση NOSTOΣ ρίζα μ’ και κλαδί μ’

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.