Μολυσμένα τα νερά της Καλλικράτειας; – Όλη η αλήθεια σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για την θαλάσσια περιοχή της Καλλικράτειας, καθώς ακούγεται ότι τα νερά έχουν μολυνθεί. Το ΚΕΠΑΜΑΧ πραγματοποίησε εργαστηριακές αναλύσεις από δείγματα των νερών και ο ο Δήμος Νέας Προποντίδας, δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα.
Παραλία,Καλλικράτεια,
Σύμφωνα με την ανακοίνσωση του Δήμου Νέας Προποντίδας, παρατηρήθηκε ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή που εκβάλει το ρέμα ¨Βουγαδάκη¨ και τα αποτελέσματα των αναλύσεων δείχνουν περιστασιακή επιμόλυνση που οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

“Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στις 07 και 08 Ιουνίου 2016 στην ευρύτερη περιοχή της Καλλικράτειας παρατηρήθηκε ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή που εκβάλει το ρέμα ¨Βουγαδάκη¨ (περιοχή της Δ/Κ Νέας Καλλικράτειας).

Σύμφωνα με το δείγμα που ελήφθη στις 8 Ιουνίου 2016 παρατηρήθηκε συγκέντρωση οργανικών ρύπων. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων δείχνουν περιστασιακή επιμόλυνση που οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες.

Η επιβάρυνση που παρατηρήθηκε στη θαλάσσια περιοχή στις 8 Ιουνίου 2016 δείχνει να υποχωρεί σταδιακά στο αμέσως επόμενο διάστημα με αποτέλεσμα η ποιοτική κατάσταση των παράκτιων νερών να εμφανίζεται αποκαταστημένη στο δείγμα της 10 Ιουνίου 2016 και να πληρεί τις προδιαγραφές που ορίζει η σχετική νομοθεσία ΚΥΑ με αριθ. ΗΠ 8600/416/Ε103 (ΦΕΚ 356 Β΄26-02-2016).

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν σε συνδυασμό με την ανοιχτή διαδρομή του ρέματος μέχρι την απόληξή του στη θάλασσα αλλά και προ της εκβολής του αγωγού απορροής της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της Νέας Καλλικράτειας σε αυτό, δυσχεραίνουν την ακριβή εξακρίβωση των αιτίων της ρύπανσης, καθώς σε παρόμοιες καταστάσεις δυστυχώς είναι σύνηθες να συμπαρασύρονται φερτές ύλες και θρεπτικά συστατικά που κατά καιρούς αποτίθενται στις κοίτες και τα πρανή των ρεμάτων ως απόρροια ανθρωπογενών δραστηριοτήτων.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το ΚΕ.Π.Α.Μ.Α.Χ. ΑΕ. θα λαμβάνει συνεχώς δείγματα και θα παρακολουθεί τη λειτουργία της Ε.Ε.Λ. Ν. Καλλικράτειας καθώς και τη θαλάσσια περιοχή που εκβάλει το ρέμα ¨Βουγαδάκη.¨, προκειμένου να ενημερώνει με δελτίο τύπου τους Δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής”.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.